I den norske kulturens rikholdige skattekiste finnes det perler som aldri mister sin glans. Sangen «Pølsemaker, pølsemaker» er en slik juvel, et musikalsk verk som har trollbundet generasjoner av nordmenn.

Skrevet av Kristian Hauger og fremført av den karismatiske Leif Juster, er denne sangen et levende minne om en forgangen æra av norsk underholdning.

«Pølsemaker, pølsemaker» ble først introdusert til det norske folk gjennom filmen «Den forsvundne pølsemaker», og ble raskt en slager. Med Kristian Haugers Danseorkester i bakgrunnen, ga Leif Juster liv til melodien og tekstene

Leif Juster var en norsk skuespiller, sanger, komiker og teatersjef. Foto: Wikipedia

forfattet av Vidar Wexelsen, bedre kjent under pseudonymet Per Kvist. Justers tolkning av sangen er ikke bare en fremførelse; det er en uttrykksfull fortelling som maler et levende bilde av hverdagslivets enkle, men likevel så fargerike natur.

 

Sangen handler ikke bare om arbeidet til en pølsemaker, men også om livets små gleder og det å finne lykke i de daglige rutinene. Leif Juster, med sin unike evne til å formidle humor og varme, gjorde «Pølsemaker, pølsemaker» til en sang som gikk rett hjem hos det norske folk.

Selv tiår etter sin første fremføring, har «Pølsemaker, pølsemaker» fortsatt en spesiell plass i hjertene til norske musikkelskere. I 1991 blåste sangeren Kari Svendsen nytt liv i sangen gjennom albumet «Kari går til filmen» (Grappa), ledsaget av et orkester under ledelse av Per Husby. Dette understreker sangens tidløse appell og dens evne til å forene generasjoner.

«Pølsemaker, pølsemaker» er mer enn en sang; det er et kulturelt fotavtrykk som vitner om en epoke preget av enkelhet, humor, og en umiskjennelig norsk sjarm. Så når tonene av «Pølsemaker, pølsemaker» fyller rommet, er det ikke bare en sang som spilles – det er en hel nasjons kulturarv som feires.

Se Leif Juster fremføre den legendariske sangen:

Leif Juster, sammen med Kristian Hauger, Vidar Wexelsen, og alle de som senere har båret sangen videre, har gitt oss en gave som fortsetter å gledes og inspirere, en slager som virkelig har stått tidens prøve.

Husk å DELE dette herlige tilbakeblikket på Facebook!