Husker du «Streken»? Den herlige og enkle strekfiguren, som brakte så mye latter og glede på tv-skjermen?

Laget av den italienske animatøren Osvaldo Cavandoli, ble «Streken», eller «La Linea» som den er kjent internasjonalt, en del av barndommen til mange av oss. Med sin lekne natur og morsomme eventyr, er «Streken» et kjært minne fra gamle dager.

Enkelheten som kapret hjerter

Det som gjorde «Streken» så unik var dens enkelhet. En hvit linje på en blå bakgrunn, som levde sitt eget liv og snakket et språk vi ikke forsto, men likevel elsket.

Denne lille figuren klarte å uttrykke så mye – frustrasjon, glede, nysgjerrighet – alt uten et eneste ordentlig ord. Det var magi i hver bevegelse!

En kulturell skatt

Selv om «Streken» startet sitt liv i Italia, fant den raskt veien til Norge og ble en fast følgesvenn for mange gjennom NRKs sendinger.

Denne sjarmerende karakteren krysset språkbarrierer og brakte folk sammen med sitt universelle språk av humor og fantasi.

Streken lever videre

Og det beste? «Streken» er ikke bare en ting fra fortiden. Selv i dag kan du finne videoer av denne sjarmerende figuren og ta en tur ned memory lane.

Så hvorfor ikke ta et lite pust i bakken, se på disse sjarmerende videoene med «Streken» , og gjenoppleve litt av den enkle gleden som denne lille linjen brakte til våre liv? Det er en perfekt måte å lyse opp dagen på – akkurat som «Streken» alltid har gjort!

DEL hvis du også har gode minne med streken!