En mann fra Saltdal støtte på trøbbel på 1980-tallet da han forsøkte å reparere vaskemaskinen sin. Hans sønn syntes farens frustrasjon var så komisk at han uten farens viten tok opp situasjonen med sin kassettspiller.

Selv om internett var ukjent på den tiden, spredte opptaket seg raskt over hele landet gjennom kassett-kopiering, takket være det fargerike nordnorske språket og bannskapet det inneholdt.

Opptaket var opprinnelig 20 minutter langt, men det er mulig å høre et tre minutters utdrag av dette nederst i denne artikkelen. Dramaturgien i klippet er så perfekt, og mannens prestasjon så genialt morsom, at det lenge var tvil om historien var sann eller om hele greia var iscenesatt.

Selve klippet med vaskemaskinen ble til slutt mindre problematisk for den anonyme mannen sammenlignet med livet etter at opptaket ble spredd av sønnen.

– Jeg har fått nok av det faenskapet der. I grunnen skal man vel ikke bry seg. Men da det ble så ille at folk ringte meg på natta, eller at det ikke gikk an å gå inn på en kafé uten at man måtte slenge etter eller annet, så ble det ubehagelig, fortalte han til Nordlandsposten i 1996.

Mannen jobbet som bussjåfør, og var kjent av mange helt til Bodø.

– Jeg er bussjåfør og alle kjenner meg helt til ut Bodø. Nei, jeg vil ikke ha mer jævelskap med det der, la han til.

Sønnen, som også ønsker å forbli anonym, hadde egentlig ikke planer om å spre kassetten. Men den ble stjålet, og det var slik den kom ut blant folk.

– Det var tyveri av kassetten som gjorde at jeg mistet kontrollen. Hele greia ble litt ubehagelig etter det, noe annet enn jeg hadde beregnet, avslørte sønnen i et intervju med Nordlandsposten i 1996.

Da den anonyme mannen ble spurt om hvorfor han var så dyktig til å banne, svarte han på en nedtonet måte:

– Da har du ikke møtt de rette karene. Jeg blir bare smågutt i forhold.

Hør 3 minutter fra det legendariske klippet her:

DEL gjerne denne kulturskatten videre, om du også synes dette var et artig gjensyn!