Bildet viser Carsten Flemming Hansen, liggende på en sykehusseng på verandaen. Det er 7 års tid siden hendelsen, men den er så rørende at bildet fortsatt deles verden rundt den dag i dag, og burde være en inspirasjon for sykehus verden rundt.

Carsten hadde bare et par dager tidligere blitt lagt inn på Aarhus Unversitetshospital, etter at en utposing på hovedpulsåren på magen hadde sprukket. Han var for syk til å bli operert, og det var bare et tidsspørsmål før han ville dø av indre blødninger.

Aarhus Unversitetshospital / Facebook

Før han sovnet stille inn, hadde han ett siste ønske; å kunne nyte utsikten og solnedgangen fra verandaen med en sigarett og et glass hvitvin mens livet ebbet ut. På tross av røykeforbud disket sykehuset opp med både sigaretter og vin, og oppfylte Carstens siste ønske.

Til bildet skrev sykehuset denne teksten:

“I dag sovnet Carsten Flemming Hansen stille inn på Aarhus universitetssykehus.

Noen dager før han hadde blitt innlagt på sykehus med en utposing på hovedpulsåren i magen, som hadde bristet; og siden han allerede var for syk til å bli operert, ville det være et spørsmål om noen timer eller dager før han ville dø av den indre blødningen. Derfor var hans største ønske en røyk og et glass hvitvin.

Nå har du ikke lov til å røyke på sykehuset, men sykepleierne ved Seksjonen for vaskulær kirurgi og familien var enige om at Carsten Hansens ønsker i denne situasjonen var viktigere enn regler for behandling, forebygging og røyking.

Derfor ble Carsten Hansen kjørt ut på en balkong, hvor han og familien kunne nyte sigaretten, glasset med noe godt i – og den vakre solnedgangen.”

Etter at sykehuset la ut bildet på Facebook har det fått mer enn 60 000 «liker», og delt flere tusen ganger.

Datteren til Carsten har selv kommentert på bildet, og forteller at det varmer at sykehuset behandlet faren hennes med respekt og lot regler vike unna for å få oppfylt hans siste ønske.

Del gjerne videre for å hylle Aarhus Universitetshospital du også!