13 fantastiske organiseringstips for å få det ekstra ryddig på kjøkkenet.


Kjøkkenet er ofte husets samlingspunkt. Familien samler seg rundt spisebordet, for å nyte både mat og hverandres selskap. Men noen ganger kan det å lage mat på kjøkkenet være litt av en prøvelse, om man ikke har oversikt over hvor de forskjellige redskapene befinner seg.

Hvor mange ganger har man vel ikke måttet grave i en skuff etter potetskrelleren eller lett gjennom tomme ekser for å finne aluminiumsfolie? Her har vi samlet opp 13 smarte løsninger som gir deg både bedre utnyttelse av plassen på kjøkkenet, og gjør det mer ryddig og oversiktlig.

#1 – Organisering av redskap
Om du har tomme blikkbokser, glass eller krukker du ikke bruker, kan du bruke de til forskjellige kjøkkenredskap. Sett alt i en fin kurv, og du vil få et ryddig kjøkken med rask tilgang til de mest brukte redskapene.

DIY Crafts Decoration


#2 – En tidsskriftsamler til plastfolie etc.
Om du synes det er lite oversiktlig å ha plastposer, plastfolie, aluminiumsfolie osv. i en skuff, kan du feste en tidsskriftsamler på innsiden av en dør. Da får utnytter du plassen maksimalt, og du får full oversikt over hva du har tilgjengelig.

#3 – Utnytt endene av kjøkkenet
Ofte blir endene av kjøkkenskapene ikke brukt til noe fornuftig. En genial løsning er å kjøpe noen hyller og sette noen fine kurver på hyllene. Da får du mer plass, og enkel tilgang på for eksempel tørrvarer.

#4 – Bruk endene av høyskapene
Om du har høyskap men ikke får plass til alt, kan du bruke endene til å oppbevare for eksempel serveringsfat, skjærebrett og tallerkner.

#5 – Norgesglass for oppbevaring
Norgesglass er perfekt for oppbevaring av kjøkkenredskaper. Om du ikke liker at de er gjennomsiktige, kan du male dem og dekorere dem slik det har blitt gjort i bildet under.

Megan Duesterhaus Via HometalkOg her er en annne versjon av Norgesglass, hvor glassene blir brukt for å oppbevare bestikk.

#6 – Underhyller
Har du noen gang hatt en stabel av tallerkener i hylla, og prøvd å få ut den underste? Det er både tungt og klønete, og kan ende med at noe blir knust. Med smarte underhyller, får du flere hyller, uten at det går ut over plassen. Da får du enkelt tak i alt du trenger.

#7 – Et skjærebrett med hull
Om du har et gammelt skjærebrett som er slitt, kan du lage et hull i det, og ha en sil eller bolle i hullet. Da kan du oppbevare fjøla over vasken, og enkelt få vasket for eksempel grønnsakene du har kuttet opp.

#8 – En hylle over vasken
En enkel hylle over vasken utnytter plassen til det fulle. Her kan du ha såper, børster eller krydderurter.
#9 – Hyller på kjøkkenbenken
Små, enkle hyller over kjøkkenbenken er perfekt om du synes du har lite arbeidsplass på kjøkkenet. Da får du brukt hele flaten. Disse er fra IKEA, og heter Fintorp.

#10 – Dusjhylle
Selv en det kalles dusjhylle, kan det også brukes på kjøkkenet. Å henge opp en dusjhylle fra en krok er en enkel løsning for å få ekstra plass til å henge opp for eksempel grønnsaker eller krydder.

#11 – Oppbevaring av bakeredskaper
Å oppbevare muffinsformer og andre former brukt til baking, tar ofte mye plass i skuffer. Derfor kan det å oppbevare dem vertikalt i stedet for horisontalt spare mye plass på kjøkkenet. En enkel kurv er genialt!

#12 – Utnytt hjørnene
Hjørnene blir ofte ikke utnyttet så godt som de kan på kjøkkenet. Med enkle hyller eller oppbevaringsløsninger kan du for eksempel bruke hjørnene til å oppbevare tallerkner og annet servise.

#13 – Utnytt dødplass
Om du vil utnytte plassen til det maksimale, går det an å få kjøpt smarte løsninger som denne – eventuelt kan man lage det selv om man er litt fingernem.

Om du vil ha oppskriften på hvordan du lager løsningen avbildet under selv, finner du instruksjoner på engelsk her.

DEL gjerne disse smarte tipsene med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->