Har du liktorn, harde skorper eller hard hud på føttene dine? Du trenger ikke bekymre deg lenger – her har vi tipsene som løser problemet én gang for alle.

Hard hud på føttene er vanlig, og årsaken er presset føttene våre gjennomgår. NHI skriver følgende; Hard hud, hornhud, oppstår når et hudområde fortykkes på grunn av stadig press mot området. Hudfortykkelsen oppstår for å styrke og beskytte denne huden mot fortsatt slitasje. Slik fortykket hud behøver ikke å være smertefull. I de tilfeller den blir smertefull, er det nødvendig med behandling.

1. Castor olje og eplesider eddik
Reader’s Digest anbefaler å ha føttene i et fotbad med varmt såpevann og en kopp eplesider eddik. Ha føttene i badet i minst femten minutter. Bruk en fil til å fjerne hard hud, og smør inn med castor olje etterpå. Om du gjør dette daglig i ti dager, vil plagene forsvinne.

2. Sitron
Overraskende nok, vil en bit sitronskall gjøre underverker mot liktorn. Ta en liten bit sitronskall, fest den med en liten bandasje, og la ligge natten over.

3. Løk
Skjær en skive løk, og hell over litt eddik. La løken marinere i eddiken, legg løken på problemområdet, og la ligge natten over.

4. Natron og varmt vann
Heal Dove sverger til denne enkle metoden. Ha føttene i et fotbad med varmt vann, og ha i 3 ss natron. Masser gjerne føttene underveis.

5. Ananas
Denne mirakelfrukten inneholder ensymer som myker opp huden, og kan hjelpe mot liktorn og hard hud. Heal Dove anbefaler å feste en bit ananasskall til problemområdet og la det ligge natten over. Dagen etter kan du bruke en fil.

6. Kamomillete og epsomsalt
Lag et fotbad med kamomillete og epsomsalt. Ikke bare lukter det godt, men det hjelper også mot hard hud og liktorn, skriver The Fit Indian. Ha føttene i fotbadet i omtrent ti minutter, og bruk deretter en fotfil.

Dette skal jeg teste selv! DEL gjerne med dine venner!

Annonser: