Ha ekstra kanel på julegrøten i år – for økt kåthet og sexlyst.

En studie fra Universitetet i Tromsø har avdekket at tradisjonelle julekrydder gjør mer enn å skape julestemning. De påvirker faktisk våre følelser betydelig.

Fremkaller følelser av forelskelse og energi Forskningen indikerer at krydder brukt i julemat ikke bare er hyggelige, men de aktiverer også hjernens lystsenter. Dette resulterer i økt energi, glede og romantiske følelser.

Kanelens rolle i å øke sexlysten er nok en overraskelse for mange. Professor Aina Westrheim Ravna ved Det helsevitenskapelige fakultet, UiT, som studerer hjernens belønningssystem, peker på kanelens spesielle effekt:

– Forskning viser at kanel faktisk øker sexlysten.

Dermed kan det kanskje være lurt å bake både kanelboller og ha litt ekstra kanel på julegrøten i år, for de som ønsker å piffe opp sexlysten.

Julegrøt med kanel kan bokstavelig talt krydre sexlivet. Illustrasjon via Leonardo.ai

Kanel, muskatnøtt og nellik har vært en del av det norske kjøkkenet i tusen år, og de bidrar til å heve dopaminnivåene i hjernen.

I tillegg til kanel, har også kardemomme en effekt på sexlysten. Dette krydderet, som kommer fra ingefærfamilien og stammer fra India og Buthan, inneholder forbindelser som har en oppkvikkende og forfriskende effekt.

Professor Ravna utdyper også ingefærs virkning:

– Stoffene i ingefær øker nivåene av dopamin i hjernen, og kan både virke smertelindrende, beroligende, antibakteriell og febernedsettende.

Disse oppdagelsene belyser den overraskende og gledelige effekten julekrydder kan ha på våre følelser og fysisk velvære.

DEL gjerne videre om du synes dette var interessant!