Å gå på loppemarked har de siste årene blitt mer og mer populært. Man vet aldri hvilke skjulte skatter man kan finne og ta med seg hjem for en billig penge.

Sjansen for å finne noe som virkelig er verdt mye penger, er nok ikke så stor – men som du vil få se i denne historien, så kan det skje noen.

Denne familien hadde ingen anelse om at en tur på loppemarkedet kom til å forandre deres liv for alltid, da de tok turen i 2007.

Wikimedia Commons

De fant en hvit skål, og kjøpte den for 3 dollar – omtrent 20 kroner på den tiden.

Sotheby’s

I noen år hadde de skålen til pynt, men så ble de nysgjerrige på om det var noen historie bak den.

Sotheby’s

Og det var da de fikk seg et sjokk – skålen viste seg å være rundt 1000 år gammel, og den hadde blitt produsert under Song-dynastiet i Kina.

Sotheby’s

Ekspertene ved Sotheby’s i London, et auksjonshus, sier at det er svært sjelden at det finnes så velbevarte eksempler av denne typen Ding-keramikk, som var populær i Kina for omtrent tusen år siden.

Skålen ble verdsatt til mellom 200 000 og 300 000 dollar, og familien bestemte seg for å selge skålen i 2013. Men da auksjonen startet, fikk de bakoversveis.

Det vinnende budet på auksjonen endte nemlig på den svimlende summen av 2.225.000 dollar – omtrent 18 millioner norske kroner! Vinnerbudet var det en kunsthandler som stod for.

Med tanke på at familien bare betalte 20 kroner for skålen seks år tidligere, kan dette sies å være en særdeles god investering!

DEL gjerne historien med dine venner 🙂