Dette er en detaljert guide til hvordan du kan rengjøre puten din. Først og fremst, hvis puten din ser skitten ut, med gule flekker, er det definitivt på tide å rengjøre den.

Når du sover, absorberer puten veske fra ansiktet ditt, svette, og spytt, som kan gå gjennom putetrekket og inn i puten. Dette er spesielt viktig å tenke på hvis du har kjæledyr eller barn. Å holde puten ren er viktig for både søvnkvaliteten og helsen din.

Du trenger ikke å vaske puten din for ofte; det holder å vaske den hver fjerde til sjette måned. Et godt tips er å vaske puten din samtidig som du roterer madrassen din, som en påminnelse.

Det er tre hovedmetoder for å rense puten din: maskinvask og tørk, håndvask, flekkrense, eller ikke vaske i det hele tatt. De fleste puter, som de laget av mikrofiber, polyester, revet skum, dun og dunalternativer, kan maskinvaskes og tørkes. Før du vasker, fjern trekket og alle andre løse deler. Balanser lasten i vaskemaskinen og bruk en delikat vaskemiddel. Når du tørker, kan du bruke en tennisball i en sokk i tørketrommelen for å bryte opp klumper.

For dunputer, bruk en mild syklus og lav varme for å unngå å brenne fjærene. Hvis puten lukter etter tørking, eller hvis det fortsatt er klumper, la den tørke lenger.

For puter som kun kan håndvaskes eller flekkrenses, som latex eller minneskum, er det viktig å ikke suge puten. Bruk en fuktig klut med litt vaskemiddel til å dabbe på flekkene, og la puten tørke godt, helst utendørs eller nær et åpent vindu.

For spesielle puter som ikke skal vaskes, som de med bokhvetefyll, fjern fyllet og vask kun trekket.

Til slutt, for å finne den beste måten å ta vare på puten din, sjekk merkelappen eller produsentens nettsted for anbefalinger. Hvis du har klippet av merkelappen, følg de generelle rengjøringsinstruksjonene jeg har gitt, eller spør meg om råd for din spesifikke pute. Husk også at du kan søke etter «mattress clarity best pillows» for å finne anbefalinger for de beste putene for ulike sovetyper.

Se video med nærmere instruksjoner her:

DEL gjerne artikkelen videre på Facebook!