Alle vet at kroppen trenger vann – men det du kanskje ikke er klar over er at det å starte dagen med et glass vann kan ha mange helsefordeler.

I flere deler av verden har dette blitt en vitkig del av kulturen, ettersom det kan være gunstig for kroppen din. Her får du vite hvorfor.

1. Renser kroppen

I løpet av natten renser kroppen organene, og om du drikker vann på tom mage om morgningen vil du hjelpe kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer. Slik gir du altså kroppen din en fresh start på dagen!

2. Godt for huden

Om du er dehydrert kan det bidra til rynker og større porer i huden. En undersøkelse viser at dersom man drikker 0,5 liter vann på tom mage, øker blodsirkulasjonen og gir huden glans og gjør den mer elastisk.

3. Kan bidra til vekttap

Hvis du drikker på tom mage, vil vannet starte fordøyelsessystemet, og du vil føle deg mindre sulten i løpet av dagen. Vann fyller også opp magen til en viss grad, så suget etter mat kan minske – og da legger du ikke på deg de ekstra kiloene.

Pixabay
Pixabay

4. Godt for håret ditt

Ved å drikke vann gir du næring til håret ditt – fra innsiden og ut. Vann utgjør faktisk nesten 1/4 av vekten i et hårstrå!

5. Forhindrer nyresten og urinveisinfeksjon

Om du drikker vann på tom mage tar du bort noe av magesyren som kan lede til nyrestein.

6. Halsbrann

Når du drikker vann skylder du ned magesyre som kan ha kommet seg opp i halsen, som gir en rask lindring av halsbrann.

Pixabay
Pixabay

7. Bedre fordøyelse

Studier viser at fordøyelsen kan forbedres med 20% om du drikker vann på tom mage.

8. Du slipper unna forkjølelser

Slimhinner i munn, hals og nese trenger vann for å ikke tørke ut. Slimhinnene spiller en vitkig rolle for å beskytte deg mot sykdom.

9. Godt for hjernen din

En vanlig årsak til å føle seg trøtt og slapp er væskemangel. Det kan føre til dårligere konsentrasjon, reaksjonstid og koordinasjon. Kjenner du deg slapp og ukonsentrert, så drikk et glass vann – det er stor sjans for at det hjelper.

Pixabay
Pixabay

Vi ble overrasket over at et glass vann om morgenen kan ha så mange helsefordeler – ble ikke du? DEL gjerne med dine venner!

Annonser: