6 tegn på kommende hjerteinnfarkt – som rammer kvinner.


Hjerteinfarkt er en av de viktigste årsakene til tidlig død i den moderne verden.

Dessverre sniker denne sykdommen seg vanligvis opp på folk.

Men like før tragedien inntreffer, sender kroppen vår signaler som vi rett og slett ikke kan ignorere.

Symptomene på dårlig hjertehelse manifesterer seg forskjellig hos menn og kvinner. Her er 6 tegn hver kvinne bør vite for å holde sykdommen så langt fra seg som mulig.


Smerte i rygg, kjeve nakke og armer
Disse kan være forvirrende, siden et hjerteinfarkt er forbundet med smerter i brystet eller i venstre arm, ikke i nakken eller kjeven. Smerten kan være progressiv, akutt eller plutselig. Det kan til og med vekke deg midt på natten. Dette er grunnen til at du bør oppsøke lege så snart du merker uvanlige symptomer.

Skarp smerte i magen, kvalme
Noen signaler om et kommende hjerteinfarkt kan forveksles med tegn på forgiftning, influensa eller alvorlig halsbrann. Noen ganger opplever kvinner press i mageregionen, og beskriver at følelsen er som om «en elefant sitter på magen.»

Kaldsvette
Kaldsvette er et annet vanlig symptom blant kvinner. Det kan være noe som på en eller annen måte er knyttet til stress. Men hvis du ikke har hatt lignende symptomer før, du bør gå til en spesialist.

Andpustenhet og svimmelhet
Pusteproblemer uten åpenbare grunner er en trofast følgesvenn ved hjerteinfarkt, spesielt hvis det kommer sammen med andre symptomer. Kvinner som har overlevd har sagt de følte det som om de hadde løpt maraton, selv om de ikke engang beveget på seg.

Økt utmattelse
Hvis selv etter lang hvile føler deg svært sliten og ikke kan utføre enkle handlinger (for eksempel å gå på do), er dette et alarmerende signal og god grunn til å se på tilstanden i det kardiovaskulære systemet.

Trykk og smerte i brystet
Brystsmerter, ubehag, svie, eller en trykkende følelse i brystet – disse symptomene manifesterer seg uavhengig av kjønn. Men noen kvinner opplever smerte ikke på venstre side av brystet, men i hele området. Dersom smerte eller press ikke forsvinner i løpet av få minutter, ring legen din umiddelbart.

Merk: Disse skiltene er ikke en garanti for en tidlig hjerteinfarkt. Men deres kombinasjon, så vel som den hyppig forekomst av de samme symptomene, er allerede en tilstrekkelig grunn til å konsultere spesialister.

Ta vare på deg selv og DEL denne saken på Facebook!
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->