Tenn på et laurbærblad innendørs, og følg med på hva som skjer etter ti minutter.


Noen steder har en lukt som gjør at stedet kjennes helt spesielt. Man føler at kroppen finner en indre ro og balanse, og man føler seg komfortabel og beroliget. Men hvorfor er det slik?

Det kan være lukten av laurbærblader. I denne planten, som ofte blir brukt i matlaging, spesielt i middelhavsland, er det nemlig mange kvaliteter annet enn å sette smak på matretter.

Twitter / Many Home Remedies


Allerede i det gamle Hellas og i Romerriket ble laurbærblader brukt som en helbredende urt, og ikke bare i mat. Den var også, og er det, den dag i dag, et symbol på seier og triumf.

Hundrevis av år senere  viser det seg at grekerne og romerne hadde rett – laurbærblader er ikke bare beroligende og smertelindrende, men virker også anti-inflammatorisk. Dette er takket være de unike oljene man finner i bladene.

Laurbærblader kan også bidra til å senke blodtrykket, og de blir brukt til å behandle søvnproblemer og stress.

Når man lager mat med laurbærblader, må man fjerne bladene, så man ikke spiser dem – ikke fordi det er farlig, men fordi de tørre bladene kan være skarpe.

WikimediaÅ dra nytte av de positive egenskapene i laurbærblader, er enkelt. Tenn på et tørket laubærblad, over en brannsikker beholder. Tørkede laubærblad brenner godt, så det er enkelt å få fyr på dem.

Etter et par minutter vil den beroligende duften begynne å spre seg i rommet, og fjerne stress og berolige musklene dine.

Dette skal jeg prøve selv! DEL gjerne med dine venner, så de får det med seg!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->