3-åringen ble hånet for å leke med en dukkevogn – nå hylles svaret hans av tusenvis av mennesker.


Da Rheann MacLaren var i en leketøysbutikk med sin tre år gamle sønn Harry, kom en annen kunde i butikken og stilte spørsmål rundt valget av hans leketøy – det var nemlig en dukkevogn.

Moren hadde lyst til å svare, men treåringen var raskt ute og gav svar på tiltalen. Moren synes svaret var så bra at hun delte det på Facebook, og nå sprer det seg som ild i tørt gress!

Vi har oversatt innlegget til norsk nedenfor;

«Kjære fremmede kunde i leketøysbutikken:


Jeg så blikket du gav meg og treåringen min i dag. Jeg så måten du kikket på ham når han valgte ut den rosa barnevognen, og dyttet den rundt i butikken av glede. Jeg så måten du kom gående bort mot oss og himlet med øynene av et barn som nøt et leketøy.

Jeg hørte da du prøvde å fortelle sønnen min at han burde velge en annen leke.

«Å, du vil ikke ha den der, den er bare for jenter – ikke gutter! Den er rosa og jentete. Det er biler og dinosaurer der borte, hvorfor vil du ha en jenteting?»

Det var disse ordene du følte du hadde rett til å gå bort og si til en fremmed treåring du aldri før hadde møtt i ditt liv. Jeg var på vei til å skjelle deg ut, for å være så dømmende og kritisk ovenfor et lite barn – men gutten min svarte deg før meg, og svaret hans var mye bedre enn hva jeg hadde klart å si;

«Fordi jeg liker den.»

Det er virkelig så enkelt. Det handler ikke om fargen, utseendet eller noe annet … det handler om at barnet mitt likte leken, og synes den så ut som den var morsom å leke med. Han dyttet den stolt hele veien hjem fra butikken, og fortalte meg hvordan han skulle legge dukken sin i den, og dytten vogna til butikken for å kjøpe melk – ja du leste riktig; sønnen min har til og med en dukke.

To the customer in the toy shop:

I saw the looks you gave me and my three year old son today. I saw the way you watched…Posted by Rheann MacLaren on 28. april 2016

 

Favorittlekene hans er bilene, traktorene, bussen sin, dinosaurene og monsterne. Han elsker å leke ute i søla – men noen ganger liker han å leke med dukker, eller et lekekjøkken. Han liker også rosa ting, og ser på meg med store øyne når jeg sminker meg. Er jeg bekymret? Nei, ikke i det hele tatt. Barnet mitt vil vokse opp til å bli et aksepterende menneske, som aldri vil føle seg presset til å gjøre noe bare på grunn av kjønnsroller.

Jeg håper du så hvor glad han var i det han gikk ut av butikken med sin nye, rosa vogn, og at du tenker deg om to ganger før du sier noe liknende til en vilt fremmed igjen.»

Hva synes du om morens innlegg og ikke minst svaret til treåringen? DEL gjerne dette videre om du likte det like godt som oss!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->