Viktig info: 12 tegn på at du trenger mer magnesium.


Magnesium er et mineral som finnes i mange typer mat; det spiller en viktig rolle i menneskets DNA-produksjon og reparasjon og opprettholdelse av sunne bein, nerver og muskler.

Selv om det er lett tilgjengelig, får mange i seg for lite magnesium.

Tenåringsjenter og menn over 70 år er de som oftest er rammet av magnesiummangel; hvis du ikke er i noen av disse kategoriene, bør du fortsatt vurdere å få magnesiumnivået ditt sjekket om du opplever følgende 12 symptomer.

1. Lav energi
Magnesium er involvert i minst 300 ulike kjemiske reaksjoner i kroppen vår, og mye har å gjøre med energiproduksjon. Et tegn på lavt magnesium kan være lav energi.


2. Rykninger eller kramper
Fordi magnesium spiller en viktig rolle i muskelavslapning, kan utilstrekkelig inntak resultere i utilsiktet muskelbevegelse.

3. Hyppig hodepine
Magnesiummangel senker serotonin, som gjør at blodkarene trekker seg sammen, og påvirker signalfunksjoner relatert til hodepine – særlig migrene. 50% av migrenepasienter har en magnesium-mangel.

4. Insomnia
Hvis du har vanskelig for å sove eller forbli sovende, kan det være på grunn av lave nivåer av magnesium, spesielt hvis du opplever mye stress. Stresshormoner øker blodtrykket og hjertefrekvensen. Hvis det ikke er nok magnesium tilgjengelig for kroppen, blir søvnen et problem.

5. Uregelmessig hjerterytme
Med lave nivåer av magnesium, kan hjertet ha problemer med å følge sin vanlige rytme. Leger vil ofte skrive ut magnesiumtilskudd for pasienter som klager over uregelmessig hjerterytme.

6. Økt følsomhet for støy
Å ikke ha nok magnesium begrenser muligheten for å stabilisere nervesystemet og man blir mer anspent av støy og forstyrrelser.

7. Anfall
Anfall kan oppstå når nervesystemet er alvorlig kompromittert på grunn av mangel på magnesium.

8. Lav bentetthet
Magnesium spiller en viktig rolle i bendannelse, og det meste av kroppens magnesium er lagret i skjelettet. Folk med høyere inntak av magnesium har en høyere bentetthet, altså sterkere, mer solide knokler.

9. Forstoppelse
Avføring flyter ofte tregere uten nok magnesium i kroppen. Magnesium er hovedingrediensen i mange avføringsmidler som kjøpes over disk.10. Høyt blodtrykk
Magnesium er meget viktig for å opprettholde et sunt blodtrykk; en mangel kan definitivt føre til for høyt trykk. Å spise mat med høyt magnesiuminnhold og andre mineraler kan bidra til å forhindre høyt blodtrykk hos personer med pre-hypertensjon.

11. Type 2 diabetes
Å bryte ned blodsukker er en annen av magnesiumets arbeid i menneskekroppen. Folk med høyere mengder av magnesium i sine dietter har en tendens til å ha en lavere risiko for å utvikle diabetes. Forskning pågår for å bestemme hvorvidt magnesiumsterapi kan brukes i behandling av diabetes.

12. Depresjon, angst, forvirring eller personlighetsforstyrrelser
Lave nivåer av magnesium i hjernen kan påvirke nevrologiske funksjoner som fører til alle slags mentale problemer. Studier har vist at noen fobier – for eksempel agorafobi – har utviklet seg som følge av lave nivåer av magnesium. Magnesium har lenge vært brukt som en effektiv løsning på disse symptomene.

Hvis du mistenker at du lider av magnesiummangel, er det tilrådelig å bekrefte mistanken hos legen før du tar kosttilskudd. Kosttilskudd er gunstig når det trengs, men de kan forårsake magekramper og diaré, og kan virke uheldig med andre medisiner.

Den sikreste måten å øke magnesiuminntaket på, er å justere kostholdet. Om du skulle fått i deg for mye magnesium gjennom mat, noe som er veldig vanskelig, blir det trygt brutt ned av friske nyrer. Overflødig magnesium fra kosttilskudd kan ikke elimineres på denne måten, og kan resultere i forgiftning.

DEL gjerne denne viktige informasjonen med dine Facbook-venner

Forsidebilde og kilde: RemedyDaily

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->