Ingen liker vel egentlig ringe rørleggeren. Du må ta deg fri fra jobb for å vente på hjelp, og det ender som regel med at du får en gigantregning på slutten av besøket.

Det er en stor belastning på familien når et toalettet er i ustand, så det kan føles som om du ikke har andre valg enn å plukke opp telefonen.

Men det finnes råd dersom toalettet er tett, eller du har andre problemer. Nedenfor er noen nyttige triks som er enkle å følge, og som potensielt kan spare deg for mange rørlegger-kroner!

1. Stopp et rennende toalett
Ingenting er verre – en rask tur til butikken for en ny flapp vil løse problemet til en brøkdel av prisen for rørlegger tjenester. En enkel reparasjon. Du trenger bare å slå av vannet, dra opp toalettet for å fjerne vannet fra tanken, og følge de enkle instruksjonene på klaffens emballasje for utskifting. Fremgangsmåten kan gjennomføres på så lite som 10 minutter.

realsimple.com

2. Rens toalettet uten en sugekopp på pinne
Et tett toalett skjer når noe setter seg fast i den svingete rørgangen på bunnen av skålen. Noen ganger hjelper det rett og slett ikke med sugekoppen. Bruk en kombinasjon av ekstremt varmt vann og oppvaskmiddel for å bli kvitt fortetningen. Det varme vannet bryter ned mens oppvaskmiddelet smører toalettet for enkel tømming.

3. Rengjør sugeheverten
Misfargede linjer og striping på innsiden av toalettskålen er en viktig indikator på tette spylere. Disse hullene driver vann inn i toalettskålen. Over tid, bygges det opp et hardt lag med mineraler og annet rusk. Rengjør disse dysene en gang i året for å holde toalettet i toppform.

Du rengjør bare åpningene med en kleshenger, nylonbørste, og universalrens.

homespothq

4. Fiks svak spyling
En svak flush kan kreve flere spylinger og kaste bort vann. Et spyl som er for sterkt kan sprute vann over badet. Reparasjonen er ikke vanskelig, den justerbare flottøren i tanken toalett styrer mengden av vann. Jo høyere du setter flottøren, jo mer vann spyles. Dette gir sterkere spyl.

familyhandyman

6. Identifiser lekkasjer med saft!
Et rennende toalett legger til vannregningen uten at du vet det. Hvis du ikke hører toalettet renne, betyr det ikke at det ikke lekker. Du kan enkelt sjekke om en lekkasje med en flaske med fargesterk saft.

Hell en fargerik saft i tanken, og vent. Hvis du etter 15 minutter ser fargen i toalettskålen, vet du at du har et lekkende toalett.

awesomejelly

7. Rengjør det umulige!
Vann, tid og bruk kan skape tilsynelatende umulige flekker i toalettskålen. Fjern toalettflekker lett med en beholder med sitron eller drink-mix blanding. Sitronsyren arbeider for å forsiktig fjerne flekker uten bruk av skadelige kjemikalier. Alt du trenger å gjøre er å helle drinkmixen i toalettet før sengetid og la det ligge over natten. Dagen etter vil toalettet vil være rent og pent uten å slites.

DEL denne saken for å gi dine Facebook-venner nyttige tips!

Annonser: