Studie viser: De som begynner å pynte til jul tidlig, er lykkeligere enn andre


Mange er raske med å dømme dem som finner frem julepynten allerede i november. Og hvert år kan man se klaging i sosiale medier på at butikker begynner med julevarene for tidlig. Men en ny studie viser at mennesker som starter tidlig med julepyntingen, er lykkeligere enn andre.

Det som gjør at vi får det bedre av julepynt, er, i følge psykonalytikeren Steve McKeown, at julepynten vekker sterke barndomsminner. Vi blir altså som barn igjen når vi pynter.

– I en verden full av stress og angst, liker folk ting som gjør dem glade, og julepynt vekker sterke barndomsminner. Dekorasjonene er en vei til de gamle barndomsminnene fulle av følelser og spenning. Så å henge opp julepynten tidlig, gjør at spenningen og følelsene varer lenger, sier McKeown til UNILAD.


I følge psykoterapeuten Amy Morin er det at man gjenopplever barndomsminner, en stor grunn til at mange pynter tidlig.

– Kanskje julen minner en om noen man var glade i. Eller at det å se på et juletre, kan minne en om hvordan livet var når man fortsatt trodde på nissen. For mennesker som har mistet noen som stod dem nær, kan julen og julepynten bli en påminnelse om de fine stundene de har hatt med denne personen. Å pynte tidlig kan få dem til å føle seg nær den personen, sier Morin til Unilad.

Har du pyntet til jul enda? DEL gjerne saken med dine venner på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->