I følge en studie gjort av University of Exeter, har personer som lever i nabolag med flere fugler, busker og trær mindre sannsynlighet for å lide av stress, depresjoner og angst.

Studien fant at det har fordeler for vår mentale helse å kunne se fugler, busker og trær rundt hjemmet, uansett om man bor i byen eller utenfor.

Forskerne undersøkte den mentale helsen til mer enn 270 personer i forskjellig alder, økonomi og etnisitet, og fant også ut at de som var mindre utendørs hadde størresannsynlighet for å rapportere at de følte seg deprimerte.

Pixabay

Etter å ha gjort store undersøkelser på antall fugler i området personene som ble undersøkt bodde, fant forskerne ut at antall fugler man kunne se om morgningen og ettermiddagen, hadde store utslag på om folk følte angst, depresjoner og stress.

Forskerne fant ingen sammenheng mellom hvilke fugleraser folk så og deres mentale helse, men antallet man kunne se fra vinduet sitt eller i nabolaget spilte en stor rolle.

Pixabay

Dr. Daniel Cox som ledet studien, sier følgende; «Studien viser hvor stor del naturen spiller for vår mentale helse. Fugler rundt hjemmet, og natur generelt, kan virke forebyggende og gjøre byer sunnere og bedre steder å leve.»

Pixabay

Får du sett nok fugler i løpet av dagen? DEL gjerne saken med dine venner på Facebook!

Kilde: University of Exeter