Med denne enkle metoden, mener forskere man kan avsløre om man får Alzheimers senere i livet.


Å bli diagnostisert med Alzheimers, er noe alle vil være foruten. Om man har hatt noen i familien eller noen bekjente i familien med sykdommen, vet man hvordan det kan tære på venner og familie. Å finne ut om man kommer til å få Alzheimers eller ikke er vanskelig – og om det ligger i slekta, er det kanskje mange som gjerne skulle visst om de er i faresonen eller ikke.

Nå mener en gruppe forskere de kan ha funnet en enkel måte å finne ut om noen kan bli rammet av sykdommen i nær fremtid eller ikke.

Jennifer Stamps og hennes kollegaer ved universitet i Florida har funnet ut at luktesansen er direkte knyttet til den første hjernenerven, som ofte er en av de første tingene som blir påvirket av kognitiv svikt, skriver MNT.

«Alle Alzheimer-pasientene hadde nedsatt luktesans på venstre nesebor, mens høyre nesebor reagerte vanlig på lukt», skriver forskerne. De mener at man enkelt kan teste luktesansen i venstre nesebor, for å se om man ligger an til å rammes av Alzheimers eller ikke.


I videoen under kan du se fremgangsmåten. Dette er ikke noen erstatning for å gå til legen, men funnet til forskerne kan kanskje gjøre det lettere å finne ut av hvem som er i faresonen i fremtiden.

Se videoen her – og DEL gjerne med med venner og familie på Facebook.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->