Nesten ingen kjenner til denne typen hester – men de er noe av det vakreste jeg har sett!


Hester er noen av de flotteste dyrene på planeten, med naturlig styrke og sin majestetisk gangelag. For dyrevenner er hester er virkelig noe av de fineste på jord.

Men ikke mange tenker over at de kommer i en rekke fasonger, størrelser og farger. Når du tenker på hest, er sjansen stor for at du har et veldig typisk bilde i tankene.

Men det finnes en hesterase du sannsynligvis aldri har hørt om! Rasen heter American Curly Horse, og det finnes noen tusen av den i verden – og når du først ser dem vil du bli fra deg av kosefølelser!

Se bilder og les om krøllehesten nedenfor.


Krøllehesten har et gen som gjør at den har krøllete hår, den får av moder natur det folk betaler flere tusen kroner for hos frisøren.

Sioux-indianerne betraktet krøllehesten som hellig, og kunne kun ris av høvdinger og medisinmenn.

Foto: wikimedia

Krøllehesten har vært omtalt i kinesiske skrifter så langt tilbake som 161 e.Kr., og Charles Darwin dokumenterte dem i Sør-Amerika i det 19. århundre.

Den tykke pelsen beskytter dem i kalde klima og om vinteren. Hvis julenissen noen gang tenker på å gi hans reinsdyr et friår, vil disse hestene være gode erstatninger!

Foto: amazonawsDet er allment akseptert og en universell sannhet at hvis et voksent dyr er søte, er babyversjonen enda søtere! Dette ungføllet sprenger skalaen for søthet!

Krøllehestene avslutter denne bildeartiklen med en god klem seg imellom.

DEL saken på Facebook hvis du ble sjarmert av krøllene!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->