Har du plutselig oppdaget en melkehvit blemme på innsiden av munnen? Det kalles for after (munnskjold), og er noe mange opplever. Ikke få panikk – det er ikke farlig, og går som regel over i løpet av et par dager.

Men om du er uheldig, kan det ta flere uker.

Om det er noe du er plaget av ofte, bør du oppsøke legen. Men om det bare kommer en gang i blant, kan du prøve disse fem kjerringrådene, som vil redusere helbredingstiden, og minske smerten.

1. Kvarg
Prøv å smøre munnskjoldet med kvarg, og la det virke i noen minutter. En kvinne har rapportert om at munnsåret forsvant etter bare en dag ved hjelp av kvarg.

2. Tea tree olje
Putt en bomullsdott i litt tea tree olje, og ha på det plagede området. Dette bør dempe smerten umiddelbart, og er noe du kan gjøre 2-3 ganger i døgnet.

Pixabay

3. Papaya
Spis en liten bit papaya – og du vil kjenne at smerten går bort. Dette virker ikke helbredende, kun smertelindrende.

Pixabay

4. Aloe Vera juice
I følge Gutfuerdich vil også aloe vera juice kunne hjelpe mot munnskjold. Bare rens munnen med det, som du bruker munnskyllevann. I tillegg vil det dempe smertene.

5. Bakepulver
Ha litt bakepulver på området, og smertene vil forsvinne.

Pixabay

I tillegg til tipsene over, kan det være lurt å vurdere å bytte tannkrem. Mange inneholder sodium lauryl sulfat, som kan være irriterende for munnen din.

DEL gjerne tipsene med dine venner, så de får de med seg!

Annonser: