Auschwitz representerer et historisk sår som aldri vil gro, en påminnelse som fremkaller sorg, frykt og forundring i oss alle.

I denne drone-videoen blir vi tatt med tilbake til dette skremmende stedet, og flyr over de gjenværende strukturene som vitner om tragediene som utspant seg under de skyfrie himlene for mange tiår siden. Videoen lar oss observere, med dystre følelser, hvordan tiden har satt sitt preg på dette minnestedet.

Når dronen forsiktig svever over jernbanesporene, der uendelige togtransporter førte utallige uskyldige sjeler mot deres skjebne, begynner videoen. Sporene som en gang resonerte med lyden av tunge lokomotiver og angstfylte stemmer, ligger nå stille og forlatt.

Med dronens stille, nesten spøkelsesaktige fremdrift, beveger vi oss videre inn i leirens indre. Skyggen av dens tidligere selv, Auschwitz som vi ser i dag er en skygge av dens tidligere selv, men fortsatt tung av den uutslettelige vekten av minnene som er tett knyttet til det.

Bygningene, en gang fylt med desperasjon og lidelse, står som tomme skall under den grå himmelen. Uteplassen, der så mange har vandret, vitner fortsatt stumt om den ufattelige smerten og tapet som ble lidt der.

Denne videoen gir oss et fugleperspektiv på et sted som ingen av oss kan eller bør glemme.

Se videoen her:

Auschwitz er ikke bare en del av vår felles historie, det er en del av vår samvittighet og vår menneskelighet, som kontinuerlig ber oss om å huske, reflektere og lære.

DEL gjerne videre på Facebook.