Han er bare 13 år, men har allerede bygd sitt egne hus for 12 000 kroner. Bare vent til du ser innsiden!


De fleste 13-åringer bruker fritiden sin på helt andre ting enn å bygge hus. For Lyke Thrill derimot, finnes det ikke noe morsommere.

TIl tross for alderen har han bygget et knøttlite hus i hagen til foreldrene.

Han kjedet seg en sommer, og fant ut at han hadde lyst til å bygge noe. Han gjorde grundig research, før han fant ut at et lite eget hus, var noe han kunne klare.


Han startet sparingen, og ett år senere hadde han klart å jobbe seg opp 12 000 kroner. Han klippet plener i nabolaget, jobbet som avisbud og tok på seg alle småjobber han kunne i et helt år. Snakk om dedikasjon!

Omtrent 75% av huset består av resirkulert materiale – ting han har funnet i garasjer, på loft og hos familie. Dørene fikk han av en venn av onkelen, og det elektriske fikk han hjelp til av en venn av faren, mot at han ryddet garasjen hans.

Huset er på 9 kvadratmeter, og har innlagt strøm!

«Jeg liker minimalisme. Jeg ville ha et hus uten stort lån og gjeld. Dette ser jeg på som mitt første hjem», sier den driftige 13-åringen.Luke klarte selvfølgelig ikke alt selv, og han fikk god hjelp. Men pappaen var streng på at Luke selv måtte skaffe pengene til prosjektet. Faren så på det hele som en leksjon i hvordan livet fungerer.

Det er nok mange tenåringer som blir misunnelige når de ser hva Luke har fått til. Han har mikrobølgeovn, TV og en liten seng i huset sitt. I tillegg har han en grill og blomster utenfor.

Det er liten tvil om at Luke er stolt av prosjektet sitt – og det har han all grunn til å være!

Se videoen her, og DEL gjerne saken med dine venner på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->