Trenger du inspirasjon til å skaffe deg en ekstra inntekt? To smarte huseiere har transformert sin eiendom ved å bygge en «tretopphytte» som nå blir leid ut via Airbnb. Suksessen har vært så stor at mannen har kunnet slutte i jobben sin.

Kilde: Business Insider

Da Will Sutherland først kjøpte eiendommen, som omfatter fire mål, hadde han allerede ideen om å bygge et såkalt tretopphus. To trær som sto over en steinavsats fanget hans oppmerksomhet som et ideelt sted for byggeprosjektet. Selv om det opprinnelig virket som en uoppnåelig drøm, ble planene realisert.

Foto: Privat / Sabrina Hartley

Byggingen av trehuset var et soloprosjekt som tok omtrent seks og en halv måned. Han bar selv opp alt treverket, inkludert gulvplater, takstoler og gulvbjelker. Sedertre til kledningen ble skaffet fra en venn og bearbeidet ved egen sagbruk på eiendommen.

Foto: Privat / Sabrina Hartley

Hans kone, Sabrina Hartley, var støttende til prosjektet, og uttalte:

«Så lenge du bygger et ekstra bad for gjestene, er jeg helt med på det.»

Dette var ikke det første Airbnb-prosjektet til paret, så kona hadde tatt lærdom av det forrige. Tidligere hadde nemlig gjestene som bodde i deres ombygde skolebuss, en Airbnb-eiendom kalt «Skoolie», brukt badet i huset deres. Med trehuset kom også et nytt badehus med dusj og toalett. Sabrina bidro også til prosjektet med detaljer som gulvfinish og tilpasning av planker.

Foto: Privat / Sabrina Hartley

Trehuset er lite, men effektivt med et hems soverom som utvider bruksarealet. Det inkluderer en køyeseng, ideell for barn, og en hovedseng. Selv om det ikke er rennende vann, er det installert en fem-gallon vanntank for enkel håndvask og tannpuss, samt fasiliteter som en kokeplate, klimaanlegg og elektrisk varmeovn.

Trehuset, som står på en steinavsats, har en høyde på rundt 5,5 meter i fronten og 4,3 meter i baken. En trapp og en nødutgang med stige er også installert.

Foto: Privat / Sabrina Hartley

Inntektene fra utleien av trehuset beløp seg til omlag 300 000 norske kroner det første året. Trehuset, som har tusenvis av visninger hver måned på Airbnb, varierer i leiepris mellom 1600 og 2500 norske kroner per natt avhengig av sesongen.

Foto: Privat / Sabrina Hartley

Suksessen med både skolebussen og trehuset førte til at huseieren kunne si opp jobben sin. Han uttalte følgende om sin nye livsstil:

«Jeg føler meg oppfylt av å se gjestene skape minner i trehuset, og inntektene fra Airbnb har gitt meg muligheten til å jobbe hjemmefra og tilbringe mer tid med venner og familie.»

Foto: Privat / Sabrina Hartley

Hans nye hverdag innebærer å tilpasse seg rollen som vert, som blant annet betyr å unngå støyende arbeid når gjester ønsker ro. Når gjestene forlater, benytter han anledningen til å utføre hagearbeid.

Eiendommen fremstår nå som et lite samfunn, omgitt av gjester fra både skolebussen og trehuset.

Husk å DELE artikkelen videre på Facebook om du synes dette var inspirerende! 🙏