En Amerikansk businessmann var på tur til en liten fiskelandsby i Mexico, og gikk en tur langs kaia. En liten fiskebåt med en fisker ombord la til kaia. I båten var det flere store tunfisk.

Amerikaneren skrøt av fisken til Mexicaneren, og spurte hvor lang tid han hadde brukt på å få en så fin fangst. Mexicaneren svarte at det ikke tok så lang tid. Amerikaneren spurte da umiddelbart hvorfor han ikke hadde vært ute på sjøen lenger og fanget flere fisk. Mexicaneren svarte at han hadde mer enn nok fisk til å fø familien sin.

Da spurte Amerikaneren; «Men hva gjør du resten av dagen?»

Fiskeren svarte; «Jeg står opp sent, fisker litt, leker med barna mine, tar en siesta med kona mi Maria, tar en tur inn til landsbyen om kvelden og drikker litt vin og spiller gitar med vennene mine. Jeg er stort sett opptatt, señor.»

Amerikaneren lo litt, og sa; «Jeg har en MBA fra Harvard og kan hjelpe deg. Du burde bruke mer tid på å fiske og kjøpe en større båt for pengene du tjener. Deretter bør du utvide flåten til flere fiskebåter. I stedet for å selge fangsten din til et mellomledd, bør du selge direkte til kundene og åpne din egen fiskefabrikk, slik at du kontrollerer både produktet, prosesseringen og distribueringen. Du må dra fra denne lille landsbyen og komme deg til Mexico City, og deretter kan du ekspandere til Los Angeles og New York.

Mexicaneren spurte Amerikaneren; «Men señor, hvor lang tid vil alt dette ta?»

Amerikaneren svarte; «En femten-tjue år tipper jeg.»

«Og etter det?», spurte Mexicaneren.

Da lo Amerikaneren og sa; «Det er jo det beste. Når tiden er inne, selger du firmaet ditt, og du blir mangemillionær.»

«Millionær, señor? Men etter det da?», spurte Mexicaneren.

Da svarte Amerikaneren: «Da pensjonerer du deg. Du flytter til en liten fiskelandsby hvor du kan sove lenge, fiske litt, leke med barn og barnebarn, ta deg en siesta med kona di, og slentre inn til sentrum om kvelden hvor du spiller litt gitar og drikker vin med kameratene dine».

DEL historien med dine venner på Facebook om du likte den!

Annonser: