Faren ville heller sett barnet dødt, men 29 år senere er svaret klart – det er moren som er den virkelige heltinnen!


Livet til en enslig mor er aldri lett, men Zou Hongyan fra Kina hadde en spesielt vanskelig situasjon.

I 1988 fødte hun en liten gutt som heter Ding Ding på høyden av Kinas ettbarnspolitikk, noe som setter foreldrene under enormt press om å ikke ha mer enn en baby, ideelt sett en sunn gutt.

Graviditeten gikk bra, men under fødselen skulle det oppstå komplikasjoner.

Foto: Flickr


Navlestrengen hadde pakket seg rundt babyens nakke inni livmoren, og forårsaket en oksygenmangel. Barnet overlevde, men led av cerebral parese som resultat av dette. Det ville påvirke ham for livet, og legene rådet paret å sette barnet bort. De sa at hans liv ville være et mareritt, og det ville ødelegge deres liv også.

Hongyan ble sjokkert. Hun følte rett og slett at dette var hennes baby.

Men nå kom et annet slag: hennes mann hadde avtalt med legene og ga henne et ultimatum: enten gi sin sønn bort eller akseptere en skilsmisse. Hongyans verden syntes å kollapse rundt henne. Men hun visste at hun trengte å holde fast ved dette barnet.

Dings far dro sin vei. Hun omorganiserte hele sitt liv for å være i stand til å ta vare på gutten, til tider jobbet hun tre jobber for å betale alle regninger og få riktig behandling for ham.

Hun jobbet utrettelig med ham for å trene opp fysiske evner, og å aldri la andres tvil påvirke deres liv sammen.

– Jeg ville ikke at han skulle føle seg skamfull om sine fysiske problemer, forteller hun.

– Fordi han hadde dårligere ferdigheter på mange områder, var jeg ganske streng med ham i å jobbe hardt for å fange opp områdene hvor han hadde vanskeligheter, sa hun.

Hennes innsats var ikke forgjeves: Ding ble ikke bare en utmerket ung mann og student, men fortsatte med å studere miljøvitenskap og ingeniørvitenskap ved Peking University. Og så, som prikken over I’en i hans skoleprestasjoner, ble han akseptert i Harvard Law School hvor han for tiden er student.Du kan se hans mors stolthet i ansiktet hennes, sammen med kjærlighet og takknemlighet side om side!

Tjueni år etter at kvinnen ble oppfordret til å skulle gi opp sitt barn, har hun og hennes sønn vist alle at det kan gå! Hun har alltid trodd på Ding, og mot alle forventninger, løftet ham til å bli en flott ung herremann.

De er begge en inspirasjon for foreldre og barn som står overfor lignende tøffe situasjoner, og faktisk for oss alle. Alt er mulig med nok kjærlighet og hardt arbeid!

DEL saken om Ding Ding og Hongyan på Facebook om du ble imponert!

Kilder: The Straits Times , Bored Panda og South China Morning Post


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->