Faren la ut dette bildet på Facebook – takket være en observant lege, kan datterens liv ha blitt reddet.


Å ta et bilde av barna sine og dele det med venner og familie på sosiale medier, er ikke uvanlig i disse dager. Men denne faren hadde nok neppe forventet at bildet skulle få så mye oppmerksomhet av den grunnen det gjorde.

Da faren la ut bildet av datteren som var på randen til å gråte, la han til en morsom kommentar under det. Men det var ikke farens morsomheter som fikk mest oppmerksomhet – det var kommentaren fra en svært observant barnelege, som fikk barnefaren til å ta en titt til på datteren sin.

Barnelegen hadde nemlig kommentert følgende;


«Er øynene litt gul? Det ser slik ut for meg, men det er vanskelig å si, fordi hele bildet er litt gult. Det er sikkert ikke noe, men det kan være et symptom for gulsott. Hvis hennes hud og øyne faktisk ser litt gule ut, så kanskje du burde få det sjekket ut. Jeg er en paranoid barnelege, derav min bekymring.»

Faren sjekket øynene til datteren, og barnelegen hadde rett – jenta var litt gulaktig. Han tok med jenta til en lege, som bekreftet at jenta hadde gulsott. I verste fall kunne gulsotten tatt livet av datteren.

De fleste barn med gulsott diagnostiseres raskt, fordi man lett kan se det på huden. Men dersom det ikke oppdages, kan tilstanden føre til en hjerneskade, og mer enn 100 00 dør på verdensbasis av gulsott, i følge NTNU.

Så fint at denne barnelegen var så oppmerksom og oppdaget dette! Del gjerne videre med dine venner så de også får med seg denne informasjonen!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->