I en flyktningleir i ørkenen i Sahara, fantes det en mann som lager hus som tåler det tøffe klimaet i området – og han bruker søppel for å få det til. Her skal vi se nærmere på hva han bygget tilbake i 2017.

Tateh Lehbib Breica bodde i en flyktningleir i Tindouf i Algerie. Ved hjelp av plastflasker fylt med sand, bygget han hjem til de andre flyktningene.

UNHCR
UNHCR

Klimaet i området er hardt, og teltene i flyktningleiren tåler ikke alltid stormene. En storm i 2015 ødela flere tusen hjem i området. Husene Tateh lager er laget for å tåle både vær og vind. Den runde formen gjør de aerodynamiske, som gjør at de tåler vinden bedre.

UNHCR

Tateh bygde det første huset av plastflasker til sin egen bestemor. Siden da har han jobbet sammen med United Nations Refugee Agency (UNHCR) og hjulpet dem med å bygge 25 hus til.

Tateh har selv studert fornybar energi på universitetet, og sier at man trenger omtrent 6 000 flasker til ett hus. Flaskene blir fylt med sand og stablet i en sirkel. Deretter blir de dekket med sement.

Ikke bare ga husene husly for flyktninger, men plastflaskene fikk også nytt liv!

UNHCR

Se videoen her – og DEL den gjerne med dine venner!

Annonser: