Den autistiske gutten klarer ikke prøven – da skriver læreren et brev til ham som går verden rundt


Foreldre som har barn som har autisme, må kanskje passe litt ekstra godt på barna sine. Det er kanskje vanskelig for dem å få gode venner, eller å klare enkelte fag på skolen.

11 år gamle Ben Twist har autisme. Moren hans, Gail, fikk seg en stor overaskelse da skolen sendte familien et brev etter at Ben strøk på SAT-prøven (en en standardisert adgangstest til høyere utdannelser i USA).

Gail forventet et brev hvor det ble fortalt om hva Ben måtte jobbe med, men brevet innehold noe helt annet. Han fikk seg rett og slett en selvtillitsboost etter å ha lest hva brevet læreren skrev.

Facebook


Læreren, Mrs. Clarkson, skrev et brev til Ben som fortalte om alle de positive sidene ved ham. Vi har oversatt brevet til norsk her;

«Kjære Ben,

Jeg skriver dette brevet til deg for å gratulere deg å ha fulført SAT-prøven din.

Gil, Lynn, Angela, Steph og Anne har samarbeidet så bra med deg dette året, og du har gjort fantastiske fremskritt. Jeg har skrevet til både deg og foreldrene dine for å fortelle deg om resultatet av prøven.

En veldig viktig ting jeg vil forklare deg, er at en slik prøve bare måler litt av hva du er god på. Prøvene er viktige, men det er mange talenter og evner du har som ikke måles.

Her er noen av talentene du har, som ikke ble målt på prøven:
– Dine kunsteriske egenskaper
– Din evne til å jobbe godt i et team
– At du blir mer og mer selvstendig
– Din godhet
– Din evne til å fortelle din mening
– Dine sportsegenskaper
– Din evne til å skaffe og holde på venner
– Din evne til å diskutere og evaluere deg selv
– Dine kunskaper om design og bygninger
– Musikktalentet ditt

Vi er så stolte og fornøyde med alle talentene og egenskapene dine som gjør deg til den du er, og alle disse tingene gjør at du utvikler deg til en flott, ung mann. Bra gjort Ben, vi er veldig stolte av deg. Lykke til, hilsen Mrs. Clarkson.»Lær hvordan du skriver artikkel, novelle og kortsvar her.

Slike lærere skulle det vært flere av! DEL gjerne videre om du likte lærerens brev!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->