Du har sikkert sett dem – de hvite ballene som ligger på jordene. Ikke alle vet hva det er, og noen klatrer på dem, til stor irritasjon for de som har jobbet hardt med å lage dem. Nå har svenske Charlotte skrevet et innlegg om sin frustrasjon rundt hvordan enkelte klatrer på og ødelegger høyballene – og det har blitt delt nesten 10 000 ganger på Facebook.

Her er innlegget Charlotte skrev:

«Jeg blir gal! La ballene være i fred! Ikke klatre på dem, eller la barna eller hundene dine klatre. Ikke rør dem.

I hver ball finnes det gress som er nøye klippet og tørket med omsorg, for så å bli rullet sammen og pakket i plast. Når den jobben er gjort, begynner en prosess i ballen som gjør gresset til vinterfor for dyra til bøndene. Dersom ballen blir skubbet på eller det går hull i posen kan hele eller deler av innholdet bli ødelagt.

Arbeidet med å lage disse ballene tar mange timer, og krever en gedigen (svært kostbar) maskin. Bønder og dyreeiere er helt avhengig av vinterforet for å overleve.

Så slutt å klatre på dem for moro skyld. Du ville vel ikke latt barna eller hundene dine hoppe på biler som står parkert langs veien?»

Senere har hun blitt intervjuet av Land.se hvor hun sier følgende:

«Jeg har opplevd å komme ned til åkeren og se barn leke rundt og på høyballene. Det er dumt at foreldrene bare står og ser på uten å stoppe barna, men jeg har også sett flere bilder på sosiale medier av voksne som ligger på ballene.»

Del gjerne Charlotte sitt budskap videre!