Nå har brunsneglene kommet for fullt: denne fellen koster 1 krone, og utrydder dem på rekordtid.


Norge har de siste årene blitt invadert av brunsnegler, og det er lite som virker til å ha noen effekt på dem.

Danske Michael Petersen fra Skovlunde var lei av å plukke snegler, og kikket på feller. Han synes de var smarte, men dyre.

– Jeg så litt på hva jeg hadde rundt meg, og fant en tom melkekartong. Jeg testet litt, og oppdaget at den var minst like effektiv og mye billigere, sier Michael Petersen til Dagens.dk.

Facebook


I følge Michael fanger fellen rundt 30 snegler om dagen. Han fyller melkekartongen med en liter vann, 25 gram tørket maltekstrakt og tre cl sprit. Denne oppskriften holder til 4 kartonger. Etter at sneglene er fanget, skrur han enkelt og greit igjen korken på kartongen.

«Husk å bruk hansker når dere samler inn sneglene, ettersom snegleslim kan inneholde e-coli bakterier, og man kan bli temlig sjuk av den dritten», skriver han i innelgget. Han oppfordrer andre til å lage samme feller, siden de ikke inneholder gift som kan skade andre dyr.

Dette tipset skal jeg prøve selv! Brunsneglene legger ikke egg før i juni, så det å fjerne så mange som mulig nå, kan gi resultater senere på sommeren. Ikke glem å dele tipset med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->