Foreldre til HK Derryberry var ute og kjørte en dag i Tennessee, USA, da faren plutselig mistet kontrollen over bilen. Det var 13 uker til HK skulle bli født.

Ulykker kommer sjeldent alene og i ulykken mistet HKs mor livet, men heldigvis klarte legene å redde HK mens han fortsatt lå i magen. Han ble født for tidlig og fikk mange skader.

Han fikk hjerneslag som førte til cerebral parese, og hans hornhinner ble aldri ordentlig utviklet, og det samme gjaldt bena.

HK kunne altså verken gå eller se ordentlig, ifølge Liftable. Etter uker på sykehuset, kunne HK bli med sin bestemor Pearl hjem. Faren takket for seg og forlot HK, da han bare var fem år gammel.

Bestemoren Pearl sørget i midlertid for at HK fikk hjelpen han trengte, så han kunne gå på skole for blinde og hun tok ansvaret medisinene hans også.

Det var ikke lett for bestemoren. Hun måtte jobbe i helgene, og fordi hun ikke hadde råd til barnepike måtte HK bli med til restauranten hvor hun jobbet. Det var her HKs triste historie fikk en opptur. I oktober 1999 kom Jim Bedford til restauranten for å ta en kaffe.

FB / HK Derryberry

HK satt som han alltid gjorde, alene ved vinduet i restauranten Fru Winners Chicken & Biscuits. Jim spurte ekspeditøren hvem han var. Hun forklarte at det var barnebarnet til hennes kollega og at han pleide å bli med på jobb i helgene, fordi hun ikke hadde råd til barnepike.

Jim satte seg ned ved siden av gutten og begynte å snakke med ham. Det skulle vise seg å være begynnelsen på et fint og verdifullt vennskap. Jim kom ofte innom i helgene for kaffe og et møte med HK. Snart begynte han å ta HK med ut på forskjellige ærend.

Noen ganger de kjøpte de milkshake, og HK fikk også bli med Jim i kirken på søndagene. Jim var HKs mentor og farsfigur, noe HK hadde aldri hadde hatt.

FB / HK Derryberry

Jim fant også ut at HP hadde en spesiell gave som ingen visste om – Han hadde perfekt og ufeilbarlig minne. Det er færre enn 100 her i verden som har det samme syndromet. Hypertymesi lar HK huske hver eneste detalj fra sine opplevelser flere måneder tilbake.

Jim så HKs potensial, noe som resulterte i at de sammen skrev boken: «HKs oppvåkning», historien om gutten som husker alt.

FB / HK Derryberry

Idag er Jim 73 og HK 26 år gamle. De er fortsatt bestevenner og snakker om fotball og signerer bøker sammen.

De reiser selv rundt om i verden og fortelle sin unike historie. HK er virkelig glad for at livet hans har fått en mening, og hans mål er at hans historie kan inspirere andre mennesker.

Se videoen om HK og Jim her, og DEL saken på Facebook!

Annonser: