Samfunnet vi bor i er ganske fiksert på utseendet og modeller skal gjerne være lange, slanke skapninger med et feilfritt ytre. Dette har siden slutten av 80-tallet vært en tyngende faktor for kvinners selvfølelse i hele verden. Dette ville rullestolbrukeren Moha Frikraft fra Arboga i Sverige utfordre.

Ved å debutere som undertøysmodell viser hun at vi trenger ikke å blindt akseptere ideealene som motebransjen iallefall forsøker å tre over hodene våre.

– Jeg som brenner for ulikheter og vil skape et nytt samfunnsideal der ALLE kan være modeller, ble altså utvalgt til dette, skriver Moha på sin blogg.

Moha ble født med en heller vanskelig CP-skade og har senere fått diagnosen ADHD og Aspergers syndrom og legene har bestandig sett på tilværelsen hennes som utfordrende: Tross dette har hun i sitt 27-årige liv rukket å gjøre svært mye.

– Jeg syns det er bra å vise ulike kropper og få frem modeller som er ulike, det er på høy tid. Samfunnet ser ikke ut som modeller gjør. Jeg syns det er bra å vise at alle kan bli modeller, og at kropper er unike og vakre som de er, sier hun til Expressen.

Foto: FB/MF

Undertøysbildene som Moha poserer med er et prosjekt på oppdrag fra Wikimedia Sverige, utført av fotografen Tomas Gunnarson, kjent som «Genifotografen». Han etterlyste transpersoner, folk med forskjellig etnisitet og folk med synlige funksjonshemninger, siden målet er å vise mangfoldet i menneskeheten.

Foto: FB/MF

– Jeg leter alltid etter ulikheter, siden jeg vil skape et nytt ideal, samfunnsmessig. Alle kropper er vakre, uansett hvordan de ser ut. Det var litt uvant å bli avbildet i undertøyet, men jeg har en flott og fotogen kropp, så jeg trivdes foran kamera, sier hun.

Foto: FB/MF

Moha er en inspirasjon for oss alle. Det applauderes at hun tør å heve stemmen og sette fokus på mangfoldet i verden.

Slå et slag for mangfoldet og DEL saken med dine Facebook-venner!