Å glede en familie trenger ikke koste mye. Det vet Agnes Wagner alt om. Den danske 87-åringen rundet nettopp en stor milepæl – hun har nå heklet 1 000 blekkspruter til barn som er for tidlig fødte.

Wagner har holdt på siden sommeren 2013, og bruker fritiden sin på å hekle blekkspruter i lyse og fine farger, som hun donerer til sykehus.

Privat

Blekksprut nummer 1 000 var en stor milepæl for den driftige kvinnen.

– Det føles stort. Tenk på alle de barna som har dratt nytte av dem. Det liker jeg, sier Agnes til Tv2.dk.

I Danmark har det blitt opprettet en egen organisasjon, som deler ut hjemmeheklete dyr til premature barn. Siden 2013 har Spruttegruppen.dk levert ut totalt 21 936 blekksprut til sykehus i Danmark.

Grunnen til at det nettopp er blekkspruter de hekler, stammer fra 2013 da en far for et for tidlig født barn på Skejby Sygehus henvendte seg til en kvinne som var god til å hekle. Han hadde nemlig hørt fra en sykepleier at premature barn fant trøst i ting som liknet en navlestreng.

Han spurte kvinnen om hun kunne hekle en blekksprut, slik som hun selv hadde heklet til sin fortidlig fødte sønn, til ham. Og det gjorde hun. Nå har blekksprutene spredd seg til resten av verden, ettersom det viser seg at de har en beroligende effekt på de fortidlig fødte babyene. Sist ut var England, hvor de ble introdusert på Poole Hospital, skriver Tv2.dk.

Agnes har ingen planer om å gi seg, og hun har en hel pose med nyheklete blekkspruter klare til å donere bort.

– Jeg holder på så lenge jeg kan, sier hun.

Nyheten er fra 2017, men er fortsatt et vakkert tilbakeblikk.

Del gjerne videre for å hedre denne spreke 87-åringen!