7 enkle ting du kan gjøre for å hjelpe kroppen med rengjøring av arteriene dine!


Arteriene bærer oksygenrikt blod gjennom hver eneste del av kroppen din. Friske arterier er glatte på innsiden og blodet strømmer lett gjennom dem.

Men noen ganger får vi en opphopning av plakk på de indre veggene i blodårene som tetter dem igjen og hemmer blodstrømmen.

Tettere arterier er utrolig farlig – det øker sannsynligheten for hjerteinfarkt og slag, noe som kan være dødelig. Det er ikke bare eldre mennesker som står i fare for igjentetting av blodårene – med dårlig kosthold, røyking og mangel på mosjon, er vi alle i fare.

1) Gjør endringer i livsstilen.
Dette er opplagt, men helt avgjørende. Kast ut sigarettene, tren regelmessig, og hold øye med vekten. Prøv å håndtere stressnivået, også. Stress er en felles faktor i all hjertesykdom.


2) Velg det sunne fettet.
Folk har lenge trodd at alt fett var skadelig for hjertet helse, men dette er ikke tilfellet. Mange andre studier har tilbakevist denne myten. Omega-3 fettsyrer finnes i fisk – og i tran – er spesielt bra for hjertet helse. Andre sunne oljer og fett er avokado, oliven, mandel og linfrø. Selv kokosolje, som er en mettet fettype, har et mye laurinsyre og dette bidrar til å smøre arteriene.

3) Drikk granateple juice.
En stor studie viser at granateplejuice kan bidra til å holde blodårene sunne. Det reduserer blodkarskader – og hindrer herding av blodårene – og fordi den er så rik på antioksidanter, er det tenkt å faktisk reversere utviklingen av hjertesykdom.

3) Ta vitaminer.
Det er en sammenheng mellom vitamin B6, B12 og C og hjertets helse. Disse vitaminene holder våre arterier fleksible og bidrar til å forhindre plakk og blodpropp. Kosttilskudd er allment tilgjengelig, men disse vitaminene er også tilgjengelig i maten vår. B-vitaminer finnes i kjøtt og fisk, meieriprodukter, frokostblandinger og en rekke grønnsaker, mens vitamin C er lett oppnåelig ved å spise sitrusfrukter og grønnsaker som brokkoli og paprika.

4) Spis mer hvitløk.
Vi vet allerede at hvitløk er supermat, det er også den beste måten å renske arteriene på naturlig vis. Det er en kraftig antioksidant og bekjemper frie radikaler i kroppen, samtidig som den senker det dårlige kolesterolet og øker det gode. Hvitløk øker blodgjennomstrømningen og kjemper høyt blodtrykk – bare prøv å spise den knust og rå for maksimalt helseutbytte.

5) Prøv gurkemeie.
Gurkemeie inneholder curcumin, som har vist seg å ha anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper som bidrar til å forebygge blodpropp. Gurkemeie senker også dårlig kolesterol for å redusere oppbygging i arteriene og virker avslappende på blodkarene. Du kan legge gurkemeie til mat, ta gurkemeie kapsler, eller prøve å lage din egen gurkemeie-latte.

6) Bytt til kaffen med ingefær te.
Ingefær er et annen effektivt middel for tette blodårer fordi det forebygger og reduserer plakk ved å senke kolesterolet. Du kan spise ingefær rått, eller du kan legge fersk revet ingefær i varmt vann for å få en sunn te. Merk at ingefær kan være ganske krydret og sterkt og du bør ikke fortsette å innta det hvis det fører til mageproblemer.

7) Fargerike grønnsaker!
Det sier seg selv at grønnsaker bør utgjøre størstedelen av et sunt balansert kosthold. Men hvis du trenger noe mer overbevisende, inneholder grønnsaker rikelig med steroler som skyller bort det skadelige kolesterolet, på samme måte som løselig fiber gjør. Tre til fem porsjoner per dag med grønnsaker, med fokus på de mest fargerike; søtpoteter, brokkoli og gulrøtter. Grønnsaker som spinat gir rikelig med magnesium, som er viktig for å senke blodtrykket.

Mange vanlige livsstilsfaktorer kan forårsake plakk bygge opp i våre arterier i alle aldre, men det er lett å begynne å tømme blodårene dine via en rensing diett og sunne livsstilsvalg. Det vil redusere risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag, og du vil føle deg bedre for det – så gjøre endringen før det er for sent.DEL disse tipsene på Facebook og spre info om sunnere blodomløp!

Forsidebilde og kilde: RemedyDaily.com


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->