Mannen går bort til den blinde gutten som sitter alene. 18 år senere, er det ett øyeblikk som skal forandre alt.


Denne historien startet i 1999, da Jim Bradford skulle innom sin faste kaffebar for å kjøpe seg en kaffe. Men denne turen skulle forandre livet for både ham selv, og en gutt, for resten av livet.

Etter å ha bestilt seg en kaffe, så Jim en ung gutt sitte alene. Det var tydelig at denne gutten ikke var som alle andre.

Den 9 år gamle gutten hadde krykker, slitte klær, og bøyde sin høyre arm på en rar måte. Da Jim kikket nærmere, så han også at gutten var blind. Han gikk bort til gutten for å høre hvorfor han satt der alene.


Gutten, som har kallenavnet HK, sa at han ventet på bestemoren sin Pearl, som jobbet i kaffebaren. Jim fortsatte å prate litt med gutten, og fikk snart høre en historie som knuste hjertet hans.

HK forklarte at han ikke kjente sine egne foreldre. Moren ble drept i en bilulykke da hun var gravid, noe som førte til at HK ble operert ut av moren i all hast, 3 uker for tidlig. Siden han ble født så tidlig, hadde kroppen problemer med å venne seg til livet utenfor magen til moren.

Han har blant annet cerebral parese, og bena hans er underutviklet. Øynene var heller ikke utviklet da han ble operert ut av moren, så han er permanent blind.

Alle problemene til gutten ble for mye for faren, som stakk av da HK var fem år gammel. Helt siden da, var det bestemoren Pearl som tok asnvaret for gutten. Hun fikk ham inn på en skole for blinde, og passet på at han fikk riktig medisinsk oppfølgning. Hun gjorde alt dette samtidig som hun prøvde å få endene til å møtes ved å jobbe på kaffebaren.

Etter å ha hørt dette, tenkte Jim at det var skjebnen som førte til at han gikk bort til HK denne ene dagen – og han bestemte seg for å gjøre alt i sin makt for å hjelpe gutten.

I løpet av de neste årene ble de to som far og sønn. De tilbragte masse tid sammen, pratet sammen, og hørte på musikk. Det var under en av samtalene med HK, at Jim oppdaget at gutten hadde et helt spesielt talent, som mindre enn én av hundre mennesker har; hyperthymesia – et syndrom som gjør at man husker hver minste detalj av hva som skjer i livet.Og etter noen år fikk Jim plutselig en idé – han ville at HK skulle dele sin historie, på godt og vondt, ettersom han husket alle detaljer. Som sagt så gjort – sammen skrev de boken «The Awakening of HK DerryBerry».

Som de håpte på, var det mange som ville høre historien om gutten som husker alt, og boken ble nærmest revet vekk fra hyllene. Boken ble utgitt 13. september 2016.

I dag er Jim 73 år gammel og HK 26. Sammen reiser de rundt og forteller sin historie om kjærlighet, håp og skjebnen. De håper HK sin historie kan få andre som føler seg utenfor på rett spor.

Ikke bare har HK blitt forfatter, men han har også en farsfigur, mentor og bestevenn som hjelper ham gjennom livet – takket være det som startet med en kopp kaffe!

Her snakker HK om sin historie – DEL gjerne med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->