Denne mannen gjorde om butikken sin til en «flyktningleir» for gatekatter i den kraftige snøstormen.


Denne mannen fra Istanbul i Tyrkia, åpnet opp butikken sin under en kraftig snøstorm, slik at kattene skulle ha et varmt og trygt sted å være.

Selçuk Bayal

Selcuk Bayal, som driver en liten butikk, har sammen med frivillige fra nabolaget tatt vare på kattene.

Da temperaturen ble farlig lav, åpnet han butikken for kattene. Han mater dem, og rydder opp etter dem. Bayal sier selv at det er mange gatekatter i området, og at han er den eneste han vet om som slipper dem inn i varmen.


Lokale innbyggere hyller ham for sin innsats. Dessverre er det dog noen som ikke synes kattene har noe å gjøre i en dagligvarebutikk.

Selçuk Bayal

På tross av risikoen for å miste noen kunder, har Bayal satt opp et skilt i vinduet, hvor han gir klar beskjed til de som ikke liker at han tar vare på kattene. På skiltet står det: «De som ikke er komfortable med katter, trenger ikke handle her.»

Selçuk Bayal

Bayal sier han ikke klarer å se kattene sitte og fryse i kulda, uten å gjøre noe med det. Nå er de trygge og har det godt!

«Noen sier at katter tåler kulden godt. Men det stemmer ikke – når det er så kaldt som det er nå, er det vanskelig for dem å finne vann – som ofte er et større problem enn selve kulda i seg selv.»

Selv om enkelte kunder ikke liker kattene, er det mange kunder som kommer innom bare for å tilbringe litt tid med kattene.Selçuk Bayal

Favorittplassen? Foran varmeovnen, selvfølgelig.

Selçuk Bayal

Bayal holder dørene åpne for alle, uansett om man har to eller fire bein. Kattene er så glade for å ha et varmt sted med mat og vann, at det nok kan bli vanskelig å avvenne dem med dette luksuslivet når kulda gir seg.

Selçuk Bayal

DEL gjerne denne solskinnshistorien med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->