I en post på nettsamfunnet Reddit.com, har en mann delt sin historie om hvordan han fikk smuglet inn en hund på et sykehus som ikke tillot kjæledyr. Mannens kone var ved dårlig helse, og mannen visste at han måtte la henne få en siste stund med familiens hund og følgesvenn gjennom mange år.

Vi har her oversatt mannens historie til norsk.

«Prognosene var ikke gode. Hun klarte fortsatt å snakke, men ikke å spise og drikke, og måtte få næring intravenøst i tillegg til sterke smertestillende. Hun ba meg prøve å snike hunden vår inn på rommet hennes, slik at hun kunne se henne», skriver mannen.

Hunden var en 22 kilo Australian shepherd, så mannen måtte klekke ut en lur plan. Han fant frem den største kofferten de hadde, og snek hunden forbi de ansatte på sykehuset. Han fortalte hunden at hun bare måtte ligge i kofferten en liten stund, og at hun snart skulle få se mamma igjen – men han var sikker på at hun kom til å bjeffe og avsløre det hele.

Til hans store overraskelse, var hunden stille hele den lille turen.

«Da vi kom inn i rommet, sov kona mi. Jeg åpnet kofferten, og hunden hoppet rolig opp i sengen og la seg ved siden av henne. Hun la seg slik at hun kunne se rett inn i øynene hennes, og lå helt stille til kona mi våknet omtrent 20 minutter senere», forklarer mannen.

Imgur / Illustrasjonsfoto

Det virket som hunden forstod hele situasjonen, og den var svært forsiktig ovenfor moren sin. Endelig fikk de se hverandre igjen.

«Hunden begynte å slikke henne, og gråt stille – akkurat som hun skjønte at høye bjeffelyder ikke var noe kona mi trengte akkurat nå. Kona mi klemte og koste med hunden i en time, og hun smilte hele tiden. Vi ble tatt på fersken av en sykepleier, men hun var så rørt av det hele at hun ikke gjorde noe med det», skriver mannen videre.

Bare noen dager senere gikk kona bort. Mannen og hunden hadde fått oppfylt ett av hennes siste ønsker, og de har nå et vakkert øyeblikk å tenke tilbake på når de minnes henne.

Del gjerne videre om du ble rørt.