Fra og med 25. januar innfører SAS nye innsjekkingsregler som påvirker reisende på innenriks- og skandinaviske flyginger. Dette melder Dagbladet.

Selskapet har nå standardisert reglene slik at alle passasjerer må sjekke inn minst 40 minutter før avgang. Denne regelendringen er ikke ny for de som reiser på lengre europeiske flyginger, men vil nå gjelde over hele linjen.

– Fra og med torsdag 25. januar er det nye regler som gjelder for innenriks og skandinaviske flyginger. Da må man ha sjekket inn minimum 40 minutter før avgang. Dette har tidligere vært gjeldende for europeiske flyginger, men fra denne datoen er det standardisert også for innenriks og flyginger i Skandinavia, forteller Tonje Sund, pressesjef i SAS til Dagbladet.

Formålet med denne endringen er å sikre at både passasjerer og deres bagasje kommer ombord i tide, og for å redusere stress og irritasjon som ofte oppstår når avgangen må forsinkes på grunn av sen innsjekking. SAS uttrykker at dette tiltaket er nødvendig for å holde tidsplanene, spesielt i et klima hvor flyplassenes operasjoner er mer presset enn noen gang.

Den nye standarden på 40 minutters innsjekking vil utvilsomt kreve en tilpasning for mange reisende, særlig de som er vant til å komme til flyplassen i siste liten. SAS anbefaler passasjerene å planlegge ekstra tid for innsjekking og sikkerhetskontroll, særlig i travle perioder eller ved store flyplasser.

Det understrekes at endringen er gjort med passasjerenes beste i tankene. Ved å sørge for at alle er om bord og klar til avreise i god tid, sikter SAS mot en mer sømløs og behagelig reiseopplevelse for alle.

Det blir spennende å se hvordan denne endringen blir mottatt av det reisende publikum, og om det vil føre til den forbedrede punktligheten som SAS håper på.

Norwegian opererer fortsatt med 30 minutter, og har ifølge Dagbladet disse fristene:

  • Innsjekking åpner 2 timer før avgang
  • Innsjekking stenger 30 minutter før avgang (45 minutter på Arlanda)
  • Boardingen avsluttes 20 minutter før avgang

DEL gjerne videre – så gir du dine venner større sjanse til å komme seg med på neste fly!