Svaret er veldig enkelt. Fryser du, så gjør katten din også det! Kattene våre er faktisk ikke skapt for et liv ute i den norske vinterkulden, og skal derfor kun oppholde seg utendørs i kortere perioder når gradestokken viser minus. Å la katten være ute i minusgrader mens du er på arbeid hele dagen anbefales virkelig ikke.

Så lenge katten har mulighet til å komme seg innendørs på egen hånd, er det imidlertid ingen grunn til at den ikke skal få gå ut og inn når den selv har lyst. Dette gjelder selvfølgelig også når du er hjemme og har mulighet til å registrere at kattepusen din vil komme inn igjen.

Å slippe katten ut i minusgrader på et nytt sted skal man være forsiktig med, da den kan ha problemer med å komme seg inn igjen før den i verste fall får frostskader. Så dette anbefales ikke.

Fryser du, så gjør katten din også det. Foto: Canva

Gjør det til en rutine å sjekke poter, hals, snute, haletipp og ører for forfrysninger på vinterstid. Og ikke vær redd for å kontakte den lokale veterinæren om du er bekymret for katten din etter å at den har vært ute. Om den ikke vil spise og ikke reagerer på lyder anbefales en sjekk.

Å lage et oppholdssted utenfor for katten er heller ikke dumt. Å varme seg på en tørr og lun plass med tak vil katten sette pris på. Så lag et slikt tilholdssted om det ikke finnes naturlig. Et rolig sted litt opp fra bakken anbefales, siden katter liker å ha oversikt.

Et annet tips er å gi katten mat med ekstra kalorier på vinterstid, i tilfelle katten er lenge ute av gangen.

Dette sier Dyrebeskyttelse Norge:

Vet du om en hjemløs katt som sliter i kulden? Ta da kontakt med Dyrebeskyttelsen for å få hjelp.

DEL gjerne denne artikkelen for å holde kattene våre varme og trygge! ♥️