Sminke er vanligvis brukt for å justere hverdagsutseendet, men noen realiserer faktisk sitt sanne potensial. Mimi Choi fra Vancouver, Canada er en av dem.

Hun er en 31 år gammel makeup artist som skaper hyperrealiske optiske illusjoner, og hennes fantastiske arbeid har gitt Mimi 274.000 følgere på Instagram.

Før Mimi oppdaget sminkekunsten, studerte hun til lærer og jobbet i en førskole i tre år. «Jeg følte at min kreativitet ble undertrykt. Jeg likte undervisning, men jeg var aldri helt glad,» sier hun hun. «Jeg trengte en ny utfordring».

Etter å ha forlatt klasserommet, begynte hun å eksperimentere med sminkebørstene hjemme.

«Jeg har alltid vært kunstnerisk og hadde laget brudesminke før, noe som folk virkelig likte. Men jeg hadde ikke gjort noe så sprøtt som arbeidet jeg gjør nå, skjønt.»

Stipend på en lokal skjønnhetshøgskole hjalp Mimi til å ta sine ferdigheter til nye høyder. Men ting tok seg virkelig av da Halloween var rett rundt hjørnet.

«Jeg ville gjøre noe annerledes for 31. oktober, så jeg så Instagram og fant et bilde av en kvinne som så ut som at ansiktet hennes hadde sprukket.»

Foto: brittanymadamepretty.com

«Jeg hadde aldri prøvd noen form for gale sminke på meg selv, men jeg kom akkurat ut med min svarte og hvite eyeliner og ga det en tur.»

Og resten er historie.

Choi skaper sitt tankebrytende arbeid gjennom mesterlig forståelse av perspektiv, og skaper tredimensjonalitet på en flat overflate. Hun manipulerer sminken som en kunstner bruker maling og plasserer skygger på kroppen for å få huden til å skape seg eller trekke seg tilbake i kroppen.

Her er Mimis 10 sprøeste kreasjoner!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Spenstig sminke! DEL denne saken med dine Facebook-venner!