Har du kastet hvitløken ut når de begynner å spire? Hva med ingefær som sitter på kjøkkenbenken for lenge?

Vel, du kan få mye mer verdi ut av disse enn du kanskje skjønner! Mange populære grønsaker kan gjenvokses fra avklipp og biter du sannsynligvis kaster ut.

Les videre i listen over nyttige grønnsakstips nedenfor.

Ananas

<a href="behance.net«>17apart

Bruk toppen og fjern et par av lagene med de ytterste bladene. Deretter klipper du bort noe fruktkjøtt som fortsatt er festet på undersiden av bladene, og setter den i vann. En krukke med klart glass vil gjøre det enkelt å se røttene ta form. Når røttene er omtrent noen cm lange, noe som vanligvis skjer i en uke eller to, plant dem i en beholder fylt med plantejord og organisk gjødsel. Med ananas må man være tålmodig – det kan ta to år før du får en ferdig ananas når du gjør alt selv på denne måten.

Ingefær

RainforestGarden

Har du noen gang kjøpt ingefær og lagt merke til små knopper som danner seg? Plant den! Du vil ha fersk ingefær å høste fort! Ingefær er en tropisk plante, så hold planten inndedørs. Dynk røttene over natten for å stimulere til vekst. Deretter kan du overføre den til en potteplante med jord. Ingefær liker ikke stillestående vann, så sørg for at beholderen har dreneringshull.

Basilikum

SF Gate

Basilikum er en lek! Bare ta noen sunne, friske, stilker fra en ung basilikumsplante. Knip av alle bladene, unntatt to sett helt på toppen. Sett stilkene i noen centimeter med vann. Bytt vann regelmessig og vent på at røttene tar form, noe som kan ta mellom to og fire uker. Plant den i en liten potte i vinduskarmen, eller ute i hagen din.

Mynte

Gartnerverden

Slik som basilikum, vil du ha avklipp ca 4 til 5 tommer lange. Fjern nederste bladene og plassere avklippene i rent vann. Når røttene utvikler seg, etter et par uker, overfør til en potte med jord.

Gressløk og vårløk

Homesteading

Elsker du gressløk på omtrent alt? Kjøp dem en gang, og gro deretter dine egne i vinduskarmen. Plasser roten fra vårløk i et par tommer vann. På bare noen få dager vil du merke at røttene tar form, og at bladene begynner å vokse. Fortsett å høste mens i vann, eller anlegg i en beholder med blomsterjord.

Rødløk

Anktangle

Hvis du planlegger å vokse løk fra butikkkjøpte løk, velg de med god rot. Når du kutter roten fra en løk, setter du den til side for en dag eller to for å la skallet tørke ut litt. Deretter planter du roten i en beholder med matjord. Vann regelmessig. Etterhvert kommer det flere stilker. Disse må skilles fra hverandre, og plantes hver for seg. Hver og en skal produsere sin egen løk!

Hvitløk
Hvis et fedd hvitløk begynner å spire, er det bare å plante dem! Hvitløk er en av de enkleste plantene å få til å vokse igjen og igjen. Ett fedd plantet i hagen, enten tidlig på høsten eller sent på vinteren, avhengig av ditt område, kan bli en hel hvitløk. Det tar ca 9 måneder, så du må ha tålmodighet. Et annet alternativ er å plante hvitløk i en container og holde den innendørs.

Fennikel

Nikki

Når du kutter opp fennikel å bruke, spar på bunnen. Alt du trenger å gjøre for å gro denne nydelige grønnsaken er å plassere basen i et par tommer med vann og sette et solfylt sted. Når røttene tar form kan du velge å plante den videre i jord, eller la den fortsette å vokse i vann. Det er så enkelt!

Selleri
Selleri følger den samme metoden som mange andre. Når du bruker selleristilker, ta vare på den enden som er til overs. Plasser den med roten ned i rent vann i rundt en uke. Deretter overfører du sellerien til næringsrik, godt drenerent jord, så vil den vokse videre.

17 apart

Sitrongress

GArden Betty

Det er intet mindre enn utrolig hvor mange planter som kan vokse seg opp med rent vann. Sitrongress er en av dem! Plasser stilkene i noen få få tommer vann og vent til røttene utvikler seg. Når de blir 3 tommer lange eller mer er klare til å sette ut i hagen.

Se en video med enda flere tips her – og DEL med dine venner!

Easiest Vegetables to Grow In a Small Space

Easiest Vegetables to Grow In a Small Space

INSTRUCTIONS: http://bzfd.it/2qTgGOy

Posted by Proper Tasty on 14. juni 2017