Sommeren er tiden for summende bier, fargerik natur, og herlig varmt vær!

Men dessverre, sommerregn og sol tar også med seg ugress og massevis av det.

Vi kan velge å gjøre unna med disse ubudne gjestene med butikk-kjøpte kjemiske løsninger.

Eller, kan vi velge en mer naturlig metode – en metode som er skadelig for ugress, men er ufarlig for deg, din familie og dine kjæledyr.

Les videre for å lære 10 enkle og effektive metoder for å bli kvitt ugresset, slik at du kan nyte de mer morsomme utendørs aktivitetene!

Skru opp varmen
Hvis ugresset blir litt for mye – er dette enkelt triks. Bare hell en gryte med kokende vann over ugresset, og se dem smelte bort foran øynene dine. Akkurat som heksa i eventyrene!

Youtube

Mann deg opp
Noen voksne kan nyte denne drikken, men ugresset er ikke like glade i alkohol! Bland en del vodka, og noen få dråper av flytende oppvaskmiddel, og 2 deler vann i en sprayflaske. Sprøyt blandingen på ugresset før væsken renner av fra bladene. Alkohol vil bryte ned det beskyttende voksaktige belegget på bladene, som gjør at plantene tørker ut i solens lys. Merk – denne metoden er bare effektiv med ugress som vokser i direkte sollys.

Angrip med dekkbark
Siden ugress trenger lys for å vokse, dekk dem med bark for å eliminere dette problemet! Du trenger et lag to tommer dypt for å stenge for solen. Men vær sikker på å holde det borte fra plenen – siden gress heller ikke er noen fan av dekkbark!

Salt Løsning – Søte resultater
Hvis du har ugress, har vi en (salt) løsning! Bare kombinere en kopp salt og to kopper vann i en kjele, og kok opp. Deretter hell det på det plagsomme ugresset. Vi blir dehydrert med for mye salt, og det samme gjelder for planter!

Youtube

Pulver-perfeksjon
Natron er ikke bare et must på kjøkkenet, men det er et must på terrassen også! Spre noen håndfuller natron på dine «problematiske planter», og de vil forsvinne.

Ta lyset fra dem
Har kløver tatt over hagen din? Bruk avisen! Ved ganske enkelt å dekke disse problemflekkene med aviser, vil mangelen på lys til slutt drepe ugresset.

Den illeluktende løsningen
Løvetann kan gi en nydelig flekk med gult – men plenen liker det ikke når disse ugressene dukker opp! Bli kvitt disse ved å spraye dem direkte med hvit eddik eller eplecidereddik.

Youtube

Kvele med såpe
Masse ugress og en varm sol er den perfekte kombinasjonen for denne løsningen med såpevann! I en sprayflaske, kombinerer 5 ss flytende oppvaskmiddel og 4 kopper vann – rist forsiktig. Spray på ugresset, og la såpe og sol arbeide harmonisk sammen!

Den gammeldagse måten
Og sist, men ikke minst, det irriterende ugresset vil ikke ha sjans mot god gammeldags muskelkraft. Sett på kule klær, en skyggefull solhatt, og noen gode låter – og sett igang å luke! Du vil bli kvitt de stygge ugress, og samtidig få vitamin D du trenger. Husk, her er en skrutrekker et fantastisk verktøy for å løsne røtter.

Disse løsningene er effektive, billige – og viktigst av alt trygge for både familien og planeten!

DEL disse hagetipsene med dine Facebook-venner!