Forskere, forelesere og foreldre har lenge debattert hvorvidt det er arv eller miljø som spiller størst rolle i utviklingen hos barn. En ny studie kaster lys på dette viktige spørsmålet.
Selv om det ikke er til å komme unna at arv og gener har mye å si, har en ny studie vist at miljøet også har stor påvirkning.
I denne studien har forskere scannet hjernene til to 3-åringer. Det ene barnet blir beskrevet som et normalt barn, mens det andre barnet blir beskrevet som et offer for «ekstrem neglisjering».
Man trenger kanskje ikke en studie for å fastslå at det er viktig at barn blir tatt godt vare på. Men disse hjernescanningene viser tydelig hvor viktig det er med omsorg.
Forskerne trodde bildene skulle være like, men tok feil. Hjernen til venstre tilhører barnet med den normale oppveksten, og det viser en normal hjerne. Dessverre har hjernen til barnet som ble neglisjert, ikke utviklet seg i samme tempo. Den er underutviklet.
Hos barnet med den friske hjernen til venstre, ligger alt til rette for en sunn og normal utvikling. Medical Daily skriver følgende; «Forskere ved Washington University School of Medicine i St. Louis har funnet ut at barn med kjærlige mødre har en større hippocampus – en svært viktig del i hjernen når det kommer til det å lære, hukommelse og til å respondere på stress.»
En annen forsker forklarer det på følgende måte; «Etter du er født, er den største innvirkningen på hjernen din opplevelsene du har i de første årene i livet ditt».
Denne fascinerende studien viser det som de fleste av oss allerede er klar over: man kan aldri elske et barn for mye! DEL gjerne med dine venner på Facebook om du er enig!