Den mørkhudede jenta fikk ikke sitte på bussen – da reagerte norske Aleksander med en gang!


Noen ganger treffer du på de tingene i hverdagen som du bare ikke kan ignorere. Det gjorde Bror Aleksander Åmot under en busstur fra hjembyen Bodø på onsdag.

Dagens DK skriver at Alexander satt foran i bussen da to unge jenter gikk på. Bussen var ganske full, så den ene jenta spurte om hun kunne sitte med Aleksander. Den andre jenta gikk opp til en kvinne og spurte om hun kunne sitte ved siden av henne.

Kvinnen hadde satt vesken sin på et tomt sete ved siden av ham, men til Aleksanders overraskelse, nektet hun å la jenta sette seg der.

Grunnen? Jentene var mørkhudet. Det forklarer Aleksander i et mye omtalt Facebook-innlegg.


– Mine skattepenger går til at folk som du får kjøre gratis buss. Så du får stå, sa kvinnen.

Da svarte Alexander og spurte kvinnen om hun hadde betalt for en ekstra bussbillett til vesken. Kvinnen svarte selvfølgelig nei. Aleksander fikk vist henne hvor skapet skulle stå.

– Og du som sier at skatten dekker bussturen for disse jentene er dumme. Kanskje det er mine skattepenger gikk til å dekke din tur, eller hvis du trenger livreddende førstehjelp.

Alexander sier i sitt Facebook innlegg at han reiste seg opp, og lot jentene ta hans sete. Så gikk han tilbake til kvinnen med vesken og sa:

– Nå kan du flytte vesken, fordi jeg har betalt for billetten min på akkurat samme måte som deg, og vil ha et sted å sitte. Møter jeg dine krav til et sete?

Kvinnen kunne ikke annet enn stirre når Aleksander rolig løftet hennes bag og plasserte den i fanget hennes og satt seg ved siden av henne.– Litt pinlig for meg, men jeg håper det var like pinlig for damen med vesken, sier Aleksander i sitt anerkjente innlegg.

Vi håper også at kvinnen har fått en skikkelig lærepenge!

DEL denne saken på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->