De små bena hennes var dekket av små svarte prikker – nå vil moren advare andre.


Unge Emmalee Setzer i delstaten Ohio i USA gjorde det mange barn liker å gjøre om sommeren – rulle rundt på bakken og leke seg i vanndråpene fra sprederen.

Etter en halv time eller så, kom hun seg inn for å ta en lur.

Mens hun sov la hennes mor, Beka Setzer merke til noe heller uvanlig. Emmalee hadde ørsmå svarte prikker som dekket hennes armer, mage, ben og armhuler.

Facebook/Beka Setzer


Beka trodde det var frø fra plenen og prøvde å tørke dem av. Det var da hun ble forskrekket over å finne ut det var faktisk flått.

For å være nøyaktig, var det frø-flått – flått i larvestadiet som er omtrent på størrelse med et knappenålshode. Beka plukket ca 150 av dem ut av sin datter før hun badet henne, og satt igang med å vaske alt av sengetøy og klær, og gi datteren et antihistaminer.

Neste morgen, hadde datteren noe feber og hovne lymfeknuter. Beka tok henne med til en lege som startet å behandle henne med antibiotika.

Etter å ha sørget for at datteren var OK, var hennes neste steg var å advare andre foreldre.

– Jeg følte seg forpliktet til å la andre vite, sa hun nylig i et Facebook-innlegg.

Hun skrev innlegget med bildene av de røde merkene på datterens arm og ben, sammen med et bilde og video av en av frø-flått, slik at folk skulle vite hva du skal se etter. Foreldre setter pris på advarselen og delte det videre til andre.

I alt har nesten 567 000 mennesker delt historien siden hun postet det i løpet av sommeren 2016. Når vi nå nærmer sommeren 2017, setter vi fokus på historien igjen med god grunn.Folkehelseinstituttet har laget et risokokart som viser tilfeller hvor folk har fått infeksjoner pga flåttbitt, med antatt smittested i Norge. Kyst-Norge er overrepresentert, men smitten kan ramme hvor som helst.

Beka har fortsatt å finne frø flått i hennes område og nylig lagt ut et bilde. Men den gode nyheten er at lille Emmalee har to ganger testet negativt for Lyme sykdom.

DEL denne advarselen med dine Facebook-venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->