Mange mener vi lever i en verden som blir kaldere og kaldere, med mindre og mindre med menneskelighet. Derfor er det ekstra hjertevarmende å lese historier som denne.

11. juli i år, var det fult av badegjester på stranden ved Panama City i Florida, USA. Det var mange som var ute og koste seg, men plutselig skjedde marerittet – Noah og broren Stephen Ursrey, på henholdsvis 11 og 8 år, ble tatt av en farlig strøm.

Moren lå på stranden og fulgte med på dem, og da hun at de skrek og hun skjønte at noe var galt, kastet hun seg ut i livet. Instinktet hennes tok overhånd, men det hele endte med at hun også ble tatt av strømmen. I tillegg ble familiens bestemor, Barbara, og fem andre badegjester tatt av strømmen – og kjempet for livet for på komme seg innover mot land igjen. Dessverre var strømmen for sterk.

YouTube / Inside edition

Heldigvis reagerte resten av badegjestene denne dagen lynraskt. Det var ikke livreddere som satte igang aksjonen, det var vanlige mennesker som holdt hodet kaldt. De formet en menneskelig kjede, skriver The Washington Post.

«Disse menneskene skal ikke drukne i dag. Det skjer ikke. Vi skal hjelpe dem», sa Jessica Simmons til seg selv, i følge The Panama City News Herald.

Hun løp ut mot vannet da hun skjønte hva som foregikk, og hørte fremmede rope «Lag en menneskekjede!».

YouTube / Inside edition

Totalt samlet 80 personer seg sammen, og gikk ut i vannet mens de holdt hverandre godt fast i hendene til hverandre. De kom seg 90 meter ut i vannet. Der var det fire meter dypt, og de jobbet i nesten en time for å få reddet alle de 9 menneskene.

YouTube / Inside edition

To stykker ble kjørt til sykehuset, men alle overlevde, og ingen ble livstruende skadd. Hadde det ikke vært for de snartenkte badegjestene denne dagen, kunne utfallet ha blitt et helt annet.

Jessica skrev selv om sin opplevelse på Facebook;

Å se mennesker med forskjellig hudfarge, kjønn og religion gjennomføre en aksjon for å hjelpe komplett fremmede, er helt fantastisk! Folk som ikke engang kjente hverandre, gikk hånd i hånd i en kjede ut i vannet for å nå dem.

Det er så fint å se hvordan mennesker hjelper fremmede i nød! Del gjerne videre med venner og familie på Facebook!