Appelsiner er en sitrusfrukt som er fullpakket med vitamin C.

Du spiser sannsynligvisen og annen appelsin i ny og ne, presser kanskje egen fersk appelsinjuice hjemme. Men hva gjør du med skrellet?

Før du kaster dem, kan du lese denne artikkelen og finne appelsin-tips for et sunnere, lykkeligere liv!

Spis skallet
Appelsinskall er en herlig lys ingrediens brukt i en rekke oppskrifter. Bruk appelsinskallet i pasta, bakevarer, sauser, dressinger, og selv stekt mat.

Bland i smoothies
Skallet av en appelsin har en høyere konsentrasjon av de samme næringsstoffene som finnes i kjøtt av den oransje typen, altså laks og ørret. Imidlertid kan der være ubehagelig å bare spise skallet. Den beste måten å konsumere appelsinskall på, annet enn for å rraspe det for krydring, er å kaste det oransje skrellet i en blander med bær. Pass på å grundig vaske skallet først.

Pixabay

Lindre angst
Duften av appelsin kan ha en beroligende effekt som er kraftig nok til å avlaste et angstanfall. Utover Angst og depresjon anbefales det å plassere appelsinskall i en kjele, med vann, og deretter varme den til oppkok. Du kan så helle det duftende vannet i en bolle og inhalere det direkte. Lukten vil fylle luften du puster med aroma og hjelpe deg å slappe av.

Lag te
La appelsinskallet tørke i et par dager. Når de blir sprø, kan de lagres i en krukke og brukes til å lage te. Appelsinskall-te er ikke bare deilig, men er også en effektiv hostedemper og kan senke blodtrykket.

Beskytt mot myggstikk
Mygg blir frastøtt av appelsinskallukten. Hvis du er utsatt for insektbitt på camping er appelsin et naturlig insektmiddel, bare gni en appelsinskall rundt ankler, håndledd og hals for å avverge mygg.

Pixabay

Frisk opp huden
Appelsiner virker på huden. Vitamin C beskytter mot frie radikaler, kalsium helbreder flassende hud, kalium hydrerer, og magnesium fremmer glød i huden. Lag et appelsinskallpulver for å legge til en honning-og-yoghurt-ansiktsmasken for å rense huden.

Eksfoliere
Total Beauty anbefaler å skrubbe kroppen med appelsinskall innpakket i gasbind eller en klut. Vitamin C og askorbinsyre i appelsinskall påvirker huden og jevner ut hudfargen.

Lag eteriske oljer
Eterisk olje av appelsin lindrer hoste og muskelkramper, og kan løfte humøret. I stedet for å kjøpe det i butikken, lage din egen essensielle olje. Plasser skallet i en glasskrukke og fyll med vodka. Skru på lokket og rist kraftig. Oppbevar glasset på et kjølig, mørkt sted i minst en uke, og pass på å riste den en gang om dagen. Etter 1 uke, sil blandingen i en bolle, og legg bollen i et godt ventilert rom. Sjekk blandingen etter noen dager. Når væsken ikke lenger lukter av alkohol, er oljen klar til bruk! Flaske den og lagre den på et kjølig, mørkt sted.

Hold brunt sukker fuktig og velsmakende
Slipp appelsinskallet oppi beholderen med brunt sukker. Skallet vil holde sukkeret fuktig, og hindre at det klumper seg, samtidig som smaken får en interessant vri.

Hold katten unna plantene dine
Skjær opp skallet og strø det på jorda til potteplantene for å holde katten borte fra bladene. Sterk lukt fungerer naturlig avskrekkende på pus.

Ikke glem å dele disse tipsene med dine venner på Facebook!

Forsidebilde: RemedyDaily.