Whitney Thore har elsket å danse hele livet. Hun var slank og smidig, men så ble hun rammet av Polycystisk ovariesyndrom (PCOS). På Norsk Helseinformatikk sine sider, kan man lese følgende om sykdommen; PCOS er et tilstand som kjennetegnes av økt nivå av mannlige kjønnshormoner, mange små blærer (cyster) på eggstokkene og sjeldne, uregelmessige menstruasjoner. Mange sliter med overvekt, økt behåring, kviser og nedsatt fruktbarhet.

Whitney gikk raskt opp i vekt etter hun fikk sykdommen, og på kort tid hadde hun gått opp 45 kilo. Men hun elsket fortsatt å danse.

Dessverre fikk hun mange stygge kommentarer etter vektoppgangen. Hun ble kalt både feit og ekkel, noe som la en demper på danselysten. Kommentarene og kroppen gav henne dårligere selvtillitt, selv om hun alltid hadde vært en selvsikker kvinne med mange mål og drømmer.

Etter en stund fikk hun lyst til å vise alle mobberne hva hun var god for. Hun lagde derfor en serie av videoer, som hun kalte; «A Fat Girl Dancing», og la ut videoene på YouTube. Med videoene ønsker hun å oppfordre folk til å ikke dømme andre mennesker så raskt, før man vet deres historie. Klippene i videoeserien har blitt svært populære, og gjett om hun kan danse!

Se videoen her – og DEL gjerne videre på Facebook!