Liz Haslam fra England, er en dyrevernsaktivist, som har et stort hjerte for dyr – og spesielt hunder. Hun fokuserer på rasen bullterrier, da det ofte er vanskeligere for denne rasen å finne et hjem, enn andre raser.

I 2015 fikk hun et tips fra en organisasjon i Tyrka. De hadde fått inn en hvit bullterrier, som hadde blitt mishandlet på det groveste av mennesker. Han var blind og nesten døv- og i ansiktet hadde han spor etter å ha blitt skutt på med fargepatroner. De andre sårene i ansiktet tydet på at hunden hadde blitt brukt til hundekamper. Om hunden ikke hadde blitt funnet, ville den nok ikke overlevd lenge.

Posted by 徐曉華 on 30. januar 2017

 

Da Liz så bildene av hunden, skjønte hun med en gang at hun måtte gjøre alt i sin makt for å få hunden til England. Hunden het Eric, og det hadde vært umulig å finne et hjem til ham i Tyrkia. Bare å få hunden til England, kostet henne nærmere 25 000 kroner.

Da Eric til slutt var i England, var han i bedre form enn hun hadde trodd – den tyrkiske organisasjonen hadde tatt godt vare på ham, etter at de fant han. Men han hadde fortsatt skader i ansiktet etter å ha blitt skutt med paintball-gevær. Det var på tide å ta han med til veterinæren.

Posted by Heart East Anglia News on 23. januar 2017

 

Det veterinæren fant, sjokkerte selv den erfarne dyreverneren Liz. Kulene fra fargepatronene Eric hadde blitt skutt med,hadde penetrert huden, og de lå fortsatt i hodet hans.

Posted by Winks inks. Crafts for rescue. on 19. januar 2017

 

Totalt ble det funnet mer enn 50 kuler. Denne ondskapen er ansvarlig for at hunden nå er blind. Liz kan ikke engang forestille seg det grusomme livet Eric har levd på gatene i Tyrkia.

«Det er et mirakel at han i det hele tatt er i live, og at han ikke har dødd av blodforgiftning. Det knuser hjertet mitt når jeg tenker på hva han har gått gjennom. Det viktige nå, er å ta best mulig på ham», sier Liz.

Operasjonene Eric må gjennom, er dyre. De har kostet nærmere 40 000 kroner hittil – å fjerne alle kulene er en møysommelig prosess. Heldigvis har hun gjennom organisasjonen sin «Bedsforbullies» klart å få inn nok penger i donasjoner.

Nå trenger ikke Eric flere operasjoner, og han lever livet til det fulle sammen med Liz og resten av hundene.

Posted by Liz Haslam on 21. januar 2017

 

Tusen takk til Liz og hjelperne hennes, som ofrer så mye tid og penger for å redde dyr som Eric! Del gjerne!