Det finnes nok ikke noen kjæledyr som er like trofaste som hunder. I tillegg er de alltid like glade for å se deg – selv om du bare har vært ute i noen minutter.

Ofte blir de så entusiastiske og glade at de slikker deg i ansiktet. Mange mennesker liker ikke dette, men ifølge det populære nettstedet Little Things, finnes det faktisk gode grunner til at du skal la hunden din slikke deg litt i ansiktet.

IMG_7295

1. Hundens ånde er bra for deg
Hunder har et annet immunsystem enn mennesker. Mikroorganismene i munnen deres er forskjellig fra våre. Å få litt nærkontakt med hunden din kan føre til at ditt eget immunforsvar forsterkes.

2. Mennesket er bra for hunden
Av samme grunn som over, er det også bra for hundens immunforsvar med litt nærkontakt med mennesker.

mi perro y sus besos

3. «Kyss» fra hunder kan beskytte oss mot allergier
Ikke bare styrkes immunforsvaret, men det å introduseres for hunder i tidlig alder, kan gi mindre risiko for å bli allergisk for dyrehår senere i livet.

4. Bedre humør
Å bli kysset av noen fører til at kroppen produserer mer serotonin. I følge Wikipedia kan «lave mengder av serotonin kan være årsaken til blant annet klinisk depresjon, migrene, tinnitus, fibromyalgi, bipolar lidelse, tvangslidelser og angstlidelser.»

2013-11-24 19.49.13

5. Kyssing styrker båndene en har til hverandre
Den fysiske tiltrekningen til andre gjør at man føler seg mer knyttet til hverandre. For eksempel vil hormonet oksytocin, også kjent som «kjærlighetshormonet», frigjøres. Men dette gjelder ikke bare mellom mennesker. Å kose med hunden din kan også frigjøre hormonet, og dere vil få et sterkere bånd.

6. Når du blir kysset, er du sjefen
I naturen slikker ulver og prærieulver lederen i flokken, for å vise at de ser på dem som sjefen. Denne oppførselen har hunder også. Når hunden din kysser deg, er det et tegn på at den ser på deg som en leder.

True Love :)

7. Hunder som kysser bryr seg
Hunder kysser ikke bare for å vise hvem som er lederen – men også for å vise omsorg. Hundemødre slikker ungene sine for å holde de rene og varme. Hvis hunden din slikker deg, betyr det at den vil at du skal være frisk og glad.

8. Kyssing gjør hunden mindre stresset
Hunder viser sin kjærlighet og omsorg ved å slikke og kysse deg. Om de ikke får lov, kan de bli stresset. For å kompansere, ender de ofte med å slikke andre ting, som lekene sine eller seg selv. Gjør hunden din en tjeneste – la den vise deg hvor glad den er i deg! Om du ikke liker at den slikker deg i ansiktet, la den slikke deg på hånden eller armen i stedet.

Charlie's home!

Lar du hunden din slikke deg? DEL gjerne artikkelen videre så dine venner med hunder får den med seg!

Kilde: Littlethings